Venkelsalade met wasabi, framboos en parelhoenspiesje
Venkelsalade met wasabi, framboos en parelhoenspiesje

Venkelsalade met wasabi, framboos en parelhoenspiesje

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 1.3 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 10.7 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in blokjes van ± 2 cm en rijg er 2 of 3 per stokje.

  3. Verwijder de harde kern uit de halve venkel. Snij in heel fijne reepjes (hou enkele plukjes venkelgroen apart).

  4. Voor de dressing: meng de wasabipasta met de frambozenazijn en plet er 2 frambozen in.

  5. Bereiding:
  6. Snij 8 frambozen in 2. Meng voorzichtig met de venkelreepjes en de tuinkers.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de parelhoenspiesjes 2 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de venkelsalade over glaasjes en breng op smaak met de dressing. Werk af met de parelhoenspiesjes en versier met het venkelgroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in blokjes van ± 2 cm en rijg er 2 of 3 per stokje.

  3. Verwijder de harde kern uit de halve venkel. Snij in heel fijne reepjes (hou enkele plukjes venkelgroen apart).

  4. Voor de dressing: meng de wasabipasta met de frambozenazijn en plet er 2 frambozen in.

  5. Bereiding:
  6. Snij 8 frambozen in 2. Meng voorzichtig met de venkelreepjes en de tuinkers.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de parelhoenspiesjes 2 min. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de venkelsalade over glaasjes en breng op smaak met de dressing. Werk af met de parelhoenspiesjes en versier met het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Vet 3.1 g
Verzadigd vet 0.6 g
Koolhydraat 1.7 g
Suiker 1.3 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 10.7 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal