- Bewaar

- Bewaar
Gegrilde kreeft met pikante boter
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het ijs rond de kreeft smelten onder stromend heet water.
-
Bereid de pikante boter: meng alle ingrediënten tot een gladde pasta en schep ze op de aluminiumfolie. Wikkel de boter in de folie tot een buisvorm en laat opstijven in de koelkast (1 à 2 u).
-
Bereiding:
-
Breng in een grote pan 1,5 L water aan de kook met de blokjes visbouillon, de diepgevroren soepgroenten, de pilipili en de cayennepeper.
-
Laat een vijftal min. koken en leg er de kreeften in. Laat ze op een zacht vuur ± 10 min. koken.
-
Snij de kreeften in de lengte middendoor (zie hiernaast).
-
Snij de pikante boter in schijfjes en verdeel ze over de 4 halve kreeften. Schuif even onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk met stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het ijs rond de kreeft smelten onder stromend heet water.
-
Bereid de pikante boter: meng alle ingrediënten tot een gladde pasta en schep ze op de aluminiumfolie. Wikkel de boter in de folie tot een buisvorm en laat opstijven in de koelkast (1 à 2 u).
-
Bereiding:
-
Breng in een grote pan 1,5 L water aan de kook met de blokjes visbouillon, de diepgevroren soepgroenten, de pilipili en de cayennepeper.
-
Laat een vijftal min. koken en leg er de kreeften in. Laat ze op een zacht vuur ± 10 min. koken.
-
Snij de kreeften in de lengte middendoor (zie hiernaast).
-
Snij de pikante boter in schijfjes en verdeel ze over de 4 halve kreeften. Schuif even onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer onmiddellijk met stokbrood.