Gegrilde kreeft met pikante boter
Gegrilde kreeft met pikante boter

Gegrilde kreeft met pikante boter

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 0.2 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0 g
Eiwit 11.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het ijs rond de kreeft smelten onder stromend heet water.

  3. Bereid de pikante boter: meng alle ingrediënten tot een gladde pasta en schep ze op de aluminiumfolie. Wikkel de boter in de folie tot een buisvorm en laat opstijven in de koelkast (1 à 2 u).

  4. Bereiding:
  5. Breng in een grote pan 1,5 L water aan de kook met de blokjes visbouillon, de diepgevroren soepgroenten, de pilipili en de cayennepeper.

  6. Laat een vijftal min. koken en leg er de kreeften in. Laat ze op een zacht vuur ± 10 min. koken.

  7. Snij de kreeften in de lengte middendoor (zie hiernaast).

  8. Snij de pikante boter in schijfjes en verdeel ze over de 4 halve kreeften. Schuif even onder de grill.

  9. Afwerking:
  10. Serveer onmiddellijk met stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het ijs rond de kreeft smelten onder stromend heet water.

  3. Bereid de pikante boter: meng alle ingrediënten tot een gladde pasta en schep ze op de aluminiumfolie. Wikkel de boter in de folie tot een buisvorm en laat opstijven in de koelkast (1 à 2 u).

  4. Bereiding:
  5. Breng in een grote pan 1,5 L water aan de kook met de blokjes visbouillon, de diepgevroren soepgroenten, de pilipili en de cayennepeper.

  6. Laat een vijftal min. koken en leg er de kreeften in. Laat ze op een zacht vuur ± 10 min. koken.

  7. Snij de kreeften in de lengte middendoor (zie hiernaast).

  8. Snij de pikante boter in schijfjes en verdeel ze over de 4 halve kreeften. Schuif even onder de grill.

  9. Afwerking:
  10. Serveer onmiddellijk met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 21 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 0.2 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0 g
Eiwit 11.4 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal