Wildsaus
Wildsaus

Wildsaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 5.5 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 8.2 g
Suiker 2.7 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 1 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Gebruik de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Blus ze met wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  3. Voor een zoete toets: giet er een scheutje rode wijn of porto bij, en voeg 1 à 2 eetl. bereide veenbessen, uienkonfijt of aalbessengelei toe. Bind de saus met instantsausbinder of met `beurre manié' (1 eetl. boter gemengd met 1 eetl. bloem), die u beetje bij beetje onder de saus klopt.

  4. Voor een hartige toets: voeg een scheutje room en 1 eetl. mosterd op traditionele wijze toe. Laat inkoken en kruid met peper en zout.

Tip

- Gebruik eventueel porto in plaats van rode wijn. - Vervang de veenbessen eens door uienkonfijt of aalbessengelei. - Liever een hartige toets in plaats van een zoete? Vervang de rode wijn door room en de veenbessen door mosterd op traditionele wijze. - Je kan de saus ook binden met beurre manié. Daarvoor meng je 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem en dat mengsel klop je beetje bij beetje onder de saus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Gebruik de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Blus ze met wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  3. Voor een zoete toets: giet er een scheutje rode wijn of porto bij, en voeg 1 à 2 eetl. bereide veenbessen, uienkonfijt of aalbessengelei toe. Bind de saus met instantsausbinder of met `beurre manié' (1 eetl. boter gemengd met 1 eetl. bloem), die u beetje bij beetje onder de saus klopt.

  4. Voor een hartige toets: voeg een scheutje room en 1 eetl. mosterd op traditionele wijze toe. Laat inkoken en kruid met peper en zout.

Tip

- Gebruik eventueel porto in plaats van rode wijn. - Vervang de veenbessen eens door uienkonfijt of aalbessengelei. - Liever een hartige toets in plaats van een zoete? Vervang de rode wijn door room en de veenbessen door mosterd op traditionele wijze. - Je kan de saus ook binden met beurre manié. Daarvoor meng je 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem en dat mengsel klop je beetje bij beetje onder de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 91 kcal
Vet 5.5 g
Verzadigd vet 3.2 g
Koolhydraat 8.2 g
Suiker 2.7 g
Vezel 0.9 g
Eiwit 1 g
Zout 0.8 g

Bekijk het recept digitaal