- Bewaar

- Bewaar
Wildsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Gebruik de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Blus ze met wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Voor een zoete toets: giet er een scheutje rode wijn of porto bij, en voeg 1 à 2 eetl. bereide veenbessen, uienkonfijt of aalbessengelei toe. Bind de saus met instantsausbinder of met `beurre manié' (1 eetl. boter gemengd met 1 eetl. bloem), die u beetje bij beetje onder de saus klopt.
-
Voor een hartige toets: voeg een scheutje room en 1 eetl. mosterd op traditionele wijze toe. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
- Gebruik eventueel porto in plaats van rode wijn. - Vervang de veenbessen eens door uienkonfijt of aalbessengelei. - Liever een hartige toets in plaats van een zoete? Vervang de rode wijn door room en de veenbessen door mosterd op traditionele wijze. - Je kan de saus ook binden met beurre manié. Daarvoor meng je 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem en dat mengsel klop je beetje bij beetje onder de saus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Gebruik de pan waarin u het vlees gebakken hebt. Blus ze met wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Voor een zoete toets: giet er een scheutje rode wijn of porto bij, en voeg 1 à 2 eetl. bereide veenbessen, uienkonfijt of aalbessengelei toe. Bind de saus met instantsausbinder of met `beurre manié' (1 eetl. boter gemengd met 1 eetl. bloem), die u beetje bij beetje onder de saus klopt.
-
Voor een hartige toets: voeg een scheutje room en 1 eetl. mosterd op traditionele wijze toe. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
- Gebruik eventueel porto in plaats van rode wijn. - Vervang de veenbessen eens door uienkonfijt of aalbessengelei. - Liever een hartige toets in plaats van een zoete? Vervang de rode wijn door room en de veenbessen door mosterd op traditionele wijze. - Je kan de saus ook binden met beurre manié. Daarvoor meng je 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem en dat mengsel klop je beetje bij beetje onder de saus.