Kreeft in garnalensaus met feestsalade en vanillevinaigrette
Kreeft in garnalensaus met feestsalade en vanillevinaigrette

Kreeft in garnalensaus met feestsalade en vanillevinaigrette

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 39.6 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 13.5 g
Suiker 8.6 g
Vezel 3 g
Eiwit 33.6 g
Zout 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  4. Maak de blaadjes van het witloof los.

  5. Pers de citroen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verwijder de plastic folie en zet de aluminium schaaltjes met de kreeften 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Werk de feestsalade af met de witloofblaadjes en pompelmoespartjes.

  10. Voor de vinaigrette: meng de olijfolie met het citroensap. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje. Voeg de zaadjes toe aan de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een kreeft en schik er wat salade bij. Lepel er wat vinaigrette over.

  13. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes.

  4. Maak de blaadjes van het witloof los.

  5. Pers de citroen.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verwijder de plastic folie en zet de aluminium schaaltjes met de kreeften 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Werk de feestsalade af met de witloofblaadjes en pompelmoespartjes.

  10. Voor de vinaigrette: meng de olijfolie met het citroensap. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met de onscherpe kant van een mesje. Voeg de zaadjes toe aan de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een kreeft en schik er wat salade bij. Lepel er wat vinaigrette over.

  13. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 39.6 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 13.5 g
Suiker 8.6 g
Vezel 3 g
Eiwit 33.6 g
Zout 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Bloemekei Blond bier Wijn Pouilly-Fuissé A.O.P. 'Tête de Cuvée'

Bekijk het recept digitaal