Staartvis met venkel in kerrieroom
Staartvis met venkel in kerrieroom

Staartvis met venkel in kerrieroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 53 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 35.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 3 gelijke stukken.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij in heel fijne blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 min. Voeg de venkel toe en laat nog 5 min. stoven. Overgiet met de room en kruid met de cayennepeper, het kerriepoeder, peper en zout.

  8. Laat nog 5 min. garen op een matig vuur.

  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken staartvis 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de venkel over de borden en schik er stukken staartvis op. Werk af met een takje peterselie, wat preischeuten en een kerstomaat. Serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in 3 gelijke stukken.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit de venkelknollen en snij in heel fijne blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 min. Voeg de venkel toe en laat nog 5 min. stoven. Overgiet met de room en kruid met de cayennepeper, het kerriepoeder, peper en zout.

  8. Laat nog 5 min. garen op een matig vuur.

  9. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken staartvis 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de venkel over de borden en schik er stukken staartvis op. Werk af met een takje peterselie, wat preischeuten en een kerstomaat. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 525 kcal
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 53 g
Suiker 9.2 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 35.8 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn L'Oustalet Réserve wit Vin de France

Bekijk het recept digitaal