Winterloempia met spek
Winterloempia met spek

Winterloempia met spek

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 1.6 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1/2 cm. Snipper de blaadjes peterselie en het knoflook fijn. Snij de prei in heel fijne ringen. Snij eventuele harde stukjes uit het spek.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de pastinaak, het knoflook en de prei 10 min. gaar. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Laat eventueel uitlekken als er nog kookvocht is.

  5. Smelt intussen de boter in een steelpannetje. Leg de vellen brickdeeg naast elkaar en bestrijk de bovenkant met de boter. Verdeel de sneetjes spek over de vellen brickdeeg (leg ze naast elkaar op elk vel).

  6. Verdeel de groenten over de vellen brickdeeg. Rol elk vel op tot een worst en snij in 3 gelijke stukken van ± 2 cm. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1/2 cm. Snipper de blaadjes peterselie en het knoflook fijn. Snij de prei in heel fijne ringen. Snij eventuele harde stukjes uit het spek.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de pastinaak, het knoflook en de prei 10 min. gaar. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Laat eventueel uitlekken als er nog kookvocht is.

  5. Smelt intussen de boter in een steelpannetje. Leg de vellen brickdeeg naast elkaar en bestrijk de bovenkant met de boter. Verdeel de sneetjes spek over de vellen brickdeeg (leg ze naast elkaar op elk vel).

  6. Verdeel de groenten over de vellen brickdeeg. Rol elk vel op tot een worst en snij in 3 gelijke stukken van ± 2 cm. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 95 kcal
Vet 6.2 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 6 g
Suiker 1.6 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 3 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal