- Bewaar

- Bewaar
Winterloempia met spek
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1/2 cm. Snipper de blaadjes peterselie en het knoflook fijn. Snij de prei in heel fijne ringen. Snij eventuele harde stukjes uit het spek.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de pastinaak, het knoflook en de prei 10 min. gaar. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Laat eventueel uitlekken als er nog kookvocht is.
-
Smelt intussen de boter in een steelpannetje. Leg de vellen brickdeeg naast elkaar en bestrijk de bovenkant met de boter. Verdeel de sneetjes spek over de vellen brickdeeg (leg ze naast elkaar op elk vel).
-
Verdeel de groenten over de vellen brickdeeg. Rol elk vel op tot een worst en snij in 3 gelijke stukken van ± 2 cm. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1/2 cm. Snipper de blaadjes peterselie en het knoflook fijn. Snij de prei in heel fijne ringen. Snij eventuele harde stukjes uit het spek.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de pastinaak, het knoflook en de prei 10 min. gaar. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Laat eventueel uitlekken als er nog kookvocht is.
-
Smelt intussen de boter in een steelpannetje. Leg de vellen brickdeeg naast elkaar en bestrijk de bovenkant met de boter. Verdeel de sneetjes spek over de vellen brickdeeg (leg ze naast elkaar op elk vel).
-
Verdeel de groenten over de vellen brickdeeg. Rol elk vel op tot een worst en snij in 3 gelijke stukken van ± 2 cm. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.