Carpaccio met kreeft en truffelmayo

Carpaccio met kreeft en truffelmayo

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 2.3 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 43.7 g
Zout 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Laat de gekookte kreeften volledig ontdooien in de verpakking (dat gaat sneller als je ze in koud water legt).

  5. Snij de kreeften met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit (hou de kleinste pootjes apart voor de afwerking).

  6. Meng de truffelolie onder de mayonaise en kruid met zwarte peper.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Knip de tuinkers los.

  9. Verdeel de tomaten over een ovenschaal en kruid met grof zeezout. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze openbarsten.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de sneetjes pastrami over 4 borden en schik er telkens 1/2 van de kreeft op, samen met 1 schaar en enkele kleine pootjes.

  12. Werk de borden verder af met de kappertjes, de gepofte tomaatjes en de plukjes tuinkers. Bestrooi met de pijnboompitten en de geraspte pecorino en lepel er enkele toefjes truffelmayo op.

Tip

Heb je geen tijd om de kreeften open te snijden? Vervang ze dan door kant-en-klaar rivierkreeftenvlees. Hoe moet je kreeft snijden? Ontdek het handige kookfilmpje op colruyt.be/fijnefeesten

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Laat de gekookte kreeften volledig ontdooien in de verpakking (dat gaat sneller als je ze in koud water legt).

  5. Snij de kreeften met een scherp mes in de lengte in 2 en verwijder het vlees. Kraak de poten met een notenkraker en haal er het vlees uit (hou de kleinste pootjes apart voor de afwerking).

  6. Meng de truffelolie onder de mayonaise en kruid met zwarte peper.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Knip de tuinkers los.

  9. Verdeel de tomaten over een ovenschaal en kruid met grof zeezout. Zet 5 à 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze openbarsten.

  10. Bereiding:
  11. Verdeel de sneetjes pastrami over 4 borden en schik er telkens 1/2 van de kreeft op, samen met 1 schaar en enkele kleine pootjes.

  12. Werk de borden verder af met de kappertjes, de gepofte tomaatjes en de plukjes tuinkers. Bestrooi met de pijnboompitten en de geraspte pecorino en lepel er enkele toefjes truffelmayo op.

Tip

Heb je geen tijd om de kreeften open te snijden? Vervang ze dan door kant-en-klaar rivierkreeftenvlees. Hoe moet je kreeft snijden? Ontdek het handige kookfilmpje op colruyt.be/fijnefeesten

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 20.9 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 3.4 g
Suiker 2.3 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 43.7 g
Zout 3.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `La Burgondie' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal