Notenballetjes met pastinaak
Notenballetjes met pastinaak

Notenballetjes met pastinaak

Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 6.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hak de hazelnoten fijn.

  3. Schil de pastinaak en rasp fijn.

  4. Breek 1 ei en scheid de eidooier van het eiwit. Klop het eiwit samen met het tweede ei los.

  5. Meng het gehakt met de pastinaak, 1 eidooier en de hazelnoten. Kruid met peper en zout.

  6. Rol 15 kleine balletjes van het gehakt. Wentel ze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko. Zet de balletjes 30 min. in de koelkast.

  7. Bak de balletjes ± 10 min. goudbruin in de boter in een braadpan of 2 à 3 min. in de friteuse op 160 °C.

Tip

Lekker met een dipsausje. Meng 125 g natuuryoghurt met 4 eetl. tomatenketchup, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hak de hazelnoten fijn.

  3. Schil de pastinaak en rasp fijn.

  4. Breek 1 ei en scheid de eidooier van het eiwit. Klop het eiwit samen met het tweede ei los.

  5. Meng het gehakt met de pastinaak, 1 eidooier en de hazelnoten. Kruid met peper en zout.

  6. Rol 15 kleine balletjes van het gehakt. Wentel ze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko. Zet de balletjes 30 min. in de koelkast.

  7. Bak de balletjes ± 10 min. goudbruin in de boter in een braadpan of 2 à 3 min. in de friteuse op 160 °C.

Tip

Lekker met een dipsausje. Meng 125 g natuuryoghurt met 4 eetl. tomatenketchup, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Vet 6.4 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 6.3 g

Bekijk het recept digitaal