Kerstboompje van romanesco met kip uit de oven
Kerstboompje van romanesco met kip uit de oven

Kerstboompje van romanesco met kip uit de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 53.3 g
Suiker 12.6 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 47.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Verdeel de romanesco in 4 roosjes.

  5. Haal de pitjes uit de halve granaatappel.

  6. Bestrijk de kipfilets met de mosterd.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de kipfilets in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de romanesco ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  11. Haal de kipfilets uit de oven en overgiet met de room. Roer de braadresten los en laat nog 15 à 20 min. verder garen in de oven.

  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk onder.

  13. Prik enkele amandelschilfers in de uitgelekte romanescoroosjes en kleef de granaatappelpitjes vast met behulp van de honing.

  14. Afwerking:
  15. Lepel wat puree op de borden en zet er een romanescoroosje in. Werk het topje van elk roosje af met een steranijs. Snij de kipfilets in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Verdeel de romanesco in 4 roosjes.

  5. Haal de pitjes uit de halve granaatappel.

  6. Bestrijk de kipfilets met de mosterd.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Schik de kipfilets in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Kook intussen de romanesco ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  11. Haal de kipfilets uit de oven en overgiet met de room. Roer de braadresten los en laat nog 15 à 20 min. verder garen in de oven.

  12. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de melk onder.

  13. Prik enkele amandelschilfers in de uitgelekte romanescoroosjes en kleef de granaatappelpitjes vast met behulp van de honing.

  14. Afwerking:
  15. Lepel wat puree op de borden en zet er een romanescoroosje in. Werk het topje van elk roosje af met een steranijs. Snij de kipfilets in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er wat saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 53.3 g
Suiker 12.6 g
Vezel 7.2 g
Eiwit 47.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Roodeberg KWV - Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal