- Bewaar

- Bewaar
Gebakken scampi's met risone courgetti
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pinot Blanc `Tradition' A.O.P. Alsace - Cave de Bennwih
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de sjalot glazig.
-
Snij de blaadjes peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de Italiaanse kruiden glazig. Roer er de tomatenpuree en de Griekse pasta onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteslierten en de platte peterselie 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de Griekse pasta over de borden en schep er wat courgetti op. Schik er de scampi's op
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pinot Blanc `Tradition' A.O.P. Alsace - Cave de Bennwih
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de sjalot glazig.
-
Snij de blaadjes peterselie grof.
-
Bereiding:
-
Kook de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en de Italiaanse kruiden glazig. Roer er de tomatenpuree en de Griekse pasta onder.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgetteslierten en de platte peterselie 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de Griekse pasta over de borden en schep er wat courgetti op. Schik er de scampi's op
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Pinot Blanc `Tradition' A.O.P. Alsace - Cave de Bennwih