Witloofsoep met aardpeer en crumble van zwarte pens
Witloofsoep met aardpeer en crumble van zwarte pens

Witloofsoep met aardpeer en crumble van zwarte pens

25 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Energie 1184 kj
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 20.3 g
Suiker 5.6 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 8.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snipper de sjalot fijn. Spoel de aardperen goed schoon onder koud water en snij samen met het witloof in grove stukken.

  3. Doe het witloof en de aardperen in een kookpot met 1 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.

  4. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  5. Hak de hazelnoten fijn. Verwijder het vel van de zwarte pens en prak de pens fijn met een vork. Meng met de panko en de hazelnoten.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de sjalot 1 à 2 min. Roer er de crumble van pens en hazelnoot onder en laat lichtjes meebakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Serveer de soep in diepe borden en werk af met de crumble.

Tip
Liever veggie?

Vervang de zwarte pens door een mix van fijngesnipperde peterselie, panko en hazelnoten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snipper de sjalot fijn. Spoel de aardperen goed schoon onder koud water en snij samen met het witloof in grove stukken.

  3. Doe het witloof en de aardperen in een kookpot met 1 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.

  4. Mix de soep en kruid met peper en zout.

  5. Hak de hazelnoten fijn. Verwijder het vel van de zwarte pens en prak de pens fijn met een vork. Meng met de panko en de hazelnoten.

  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de sjalot 1 à 2 min. Roer er de crumble van pens en hazelnoot onder en laat lichtjes meebakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Serveer de soep in diepe borden en werk af met de crumble.

Tip
Liever veggie?

Vervang de zwarte pens door een mix van fijngesnipperde peterselie, panko en hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 283 kcal
Energie 1184 kj
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 20.3 g
Suiker 5.6 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 8.9 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g

Bekijk het recept digitaal