- Bewaar

- Bewaar
Witloofsoep met aardpeer en crumble van zwarte pens
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snipper de sjalot fijn. Spoel de aardperen goed schoon onder koud water en snij samen met het witloof in grove stukken.
-
Doe het witloof en de aardperen in een kookpot met 1 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Hak de hazelnoten fijn. Verwijder het vel van de zwarte pens en prak de pens fijn met een vork. Meng met de panko en de hazelnoten.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de sjalot 1 à 2 min. Roer er de crumble van pens en hazelnoot onder en laat lichtjes meebakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Serveer de soep in diepe borden en werk af met de crumble.
Liever veggie?
Vervang de zwarte pens door een mix van fijngesnipperde peterselie, panko en hazelnoten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snipper de sjalot fijn. Spoel de aardperen goed schoon onder koud water en snij samen met het witloof in grove stukken.
-
Doe het witloof en de aardperen in een kookpot met 1 L water. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.
-
Mix de soep en kruid met peper en zout.
-
Hak de hazelnoten fijn. Verwijder het vel van de zwarte pens en prak de pens fijn met een vork. Meng met de panko en de hazelnoten.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de sjalot 1 à 2 min. Roer er de crumble van pens en hazelnoot onder en laat lichtjes meebakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Serveer de soep in diepe borden en werk af met de crumble.
Liever veggie?
Vervang de zwarte pens door een mix van fijngesnipperde peterselie, panko en hazelnoten.