Raclette: Varkensspiesje met appel
Raclette: Varkensspiesje met appel

Raclette: Varkensspiesje met appel

20 min.
Bijgerecht
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 2 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 2.7 g
Vezel 0 g
Eiwit 6.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng het citroensap met de olijfolie, de honing en de mosterd en kruid met peper en zout. Marineer er het varkensvlees 30 min. in.

  3. Knip 8 takjes rozemarijn van 5 cm lang. Rits er een beetje rozemarijn af, maar laat wat over aan de bovenkant.

  4. Snij de ongeschilde appel in 4, verwijder het klokhuis en snij elk partje nog eens in 2.

  5. Maak de spiesjes: prik een appelpartje en een stukje vlees op elk takje rozemarijn.

  6. Bak goudbruin op een gourmetpannetje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Meng het citroensap met de olijfolie, de honing en de mosterd en kruid met peper en zout. Marineer er het varkensvlees 30 min. in.

  3. Knip 8 takjes rozemarijn van 5 cm lang. Rits er een beetje rozemarijn af, maar laat wat over aan de bovenkant.

  4. Snij de ongeschilde appel in 4, verwijder het klokhuis en snij elk partje nog eens in 2.

  5. Maak de spiesjes: prik een appelpartje en een stukje vlees op elk takje rozemarijn.

  6. Bak goudbruin op een gourmetpannetje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 56 kcal
Vet 2 g
Verzadigd vet 0.5 g
Koolhydraat 3.1 g
Suiker 2.7 g
Vezel 0 g
Eiwit 6.3 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal