Duo van zelfgemaakte grissini
Duo van zelfgemaakte grissini

Duo van zelfgemaakte grissini

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Klop het ei los met 1 eetl. water.

  4. Rol het pizzadeeg uit en snij in repen van ± 1 cm breed.

  5. Besmeer de helft van de repen met de groene pesto. Bestrijk de andere helft met een beetje losgeklopt ei en bestrooi rijkelijk met de Provençaalse kruiden en peper.

  6. Leg de repen wat uit elkaar en vouw ze dubbel in de breedte. Trek tijdens het vouwen al draaiend aan de uiteinden en duw ze wat vaster. Leg alle repen op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bestrijk alle repen met losgeklopt ei. Strooi het sesamzaad over de repenmet de Provençaalse kruiden. Bestrooi de pestorepen met grana padano.

  8. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de reepjes mooi goudbruin zijn.

Tip

Met dit recept kan je eindeloos variëren. Gebruik gerust andere kruiden of pesto's.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Klop het ei los met 1 eetl. water.

  4. Rol het pizzadeeg uit en snij in repen van ± 1 cm breed.

  5. Besmeer de helft van de repen met de groene pesto. Bestrijk de andere helft met een beetje losgeklopt ei en bestrooi rijkelijk met de Provençaalse kruiden en peper.

  6. Leg de repen wat uit elkaar en vouw ze dubbel in de breedte. Trek tijdens het vouwen al draaiend aan de uiteinden en duw ze wat vaster. Leg alle repen op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bestrijk alle repen met losgeklopt ei. Strooi het sesamzaad over de repenmet de Provençaalse kruiden. Bestrooi de pestorepen met grana padano.

  8. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven, tot de reepjes mooi goudbruin zijn.

Tip

Met dit recept kan je eindeloos variëren. Gebruik gerust andere kruiden of pesto's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 99 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 0.8 g
Koolhydraat 13.2 g
Suiker 0.8 g
Vezel 0.6 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal