Tian met wintergroenten en hummus
Tian met wintergroenten en hummus

Tian met wintergroenten en hummus

1 u.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 10.1 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 7.6 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 30 min. in de oven
  2. Schil de pompoen en snij in dunne plakjes met een mandoline. Doe hetzelfde met de aardappelen en de pastinaken.

  3. Schil de rode bieten en snij ook in dunne plakjes met de mandoline. Doe de bieten in een aparte kom.

  4. Pers het knoflook en meng met 3 el olijfolie en de tijm. Kruid met peper en zout. Besprenkel de bieten met 1 eetlepel kruidenolie en lepel de rest over de pompoen, aardappelen en pastinaken.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal (bij voorkeur rond) in met 1/2 el olijfolie.

  6. Meng de hummus en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

  7. Leg de plakjes pompoen, pastinaak, rode biet en aardappel afwisselend en overlappend in een cirkel op de hummus. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de schotel toe (om een kroon te vormen). Dek af met aluminiumfolie en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Pluk intussen de blaadjes van de salie en laat de steeltjes eraan. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de salieblaadjes kort (ze moeten groen blijven). Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Verwijder de folie van de ovenschaal en laat de tian 10 à 15 min. verder garen. Werk af met fleur de sel en gebakken salieblaadjes.

Tip

>> Lekker bij vis, vlees, gevogelte, wild, maar ook bij een gourmet. Maak de tian op voorhand, dek af met aluminiumfolie en zet 15 min. in de oven. Zet op het moment zelf, nog steeds bedekt, 5 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat daarna nog 15 min. verder bakken. U kan de salieblaadjes ook thuis bakken en ze in een luchtdichte doos meenemen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min. + 30 min. in de oven
  2. Schil de pompoen en snij in dunne plakjes met een mandoline. Doe hetzelfde met de aardappelen en de pastinaken.

  3. Schil de rode bieten en snij ook in dunne plakjes met de mandoline. Doe de bieten in een aparte kom.

  4. Pers het knoflook en meng met 3 el olijfolie en de tijm. Kruid met peper en zout. Besprenkel de bieten met 1 eetlepel kruidenolie en lepel de rest over de pompoen, aardappelen en pastinaken.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal (bij voorkeur rond) in met 1/2 el olijfolie.

  6. Meng de hummus en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

  7. Leg de plakjes pompoen, pastinaak, rode biet en aardappel afwisselend en overlappend in een cirkel op de hummus. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de schotel toe (om een kroon te vormen). Dek af met aluminiumfolie en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Pluk intussen de blaadjes van de salie en laat de steeltjes eraan. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de salieblaadjes kort (ze moeten groen blijven). Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Verwijder de folie van de ovenschaal en laat de tian 10 à 15 min. verder garen. Werk af met fleur de sel en gebakken salieblaadjes.

Tip

>> Lekker bij vis, vlees, gevogelte, wild, maar ook bij een gourmet. Maak de tian op voorhand, dek af met aluminiumfolie en zet 15 min. in de oven. Zet op het moment zelf, nog steeds bedekt, 5 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat daarna nog 15 min. verder bakken. U kan de salieblaadjes ook thuis bakken en ze in een luchtdichte doos meenemen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 40.7 g
Suiker 10.1 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 7.6 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal