Chocoladerisotto met mango
Chocoladerisotto met mango

Chocoladerisotto met mango

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 14.4 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij grote blokjes eventueel in kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en bak de rijst al roerend tot de korrels glazig zijn.

  6. Giet er de likeur over en laat volledig verdampen.

  7. Meng er de suiker onder en overgiet met de melk. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  8. Voeg de chocoladecallets toe en roer tot ze gesmolten zijn.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de lauwe chocoladerisotto over 4 glaasjes en werk af met de stukjes mango.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij grote blokjes eventueel in kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en bak de rijst al roerend tot de korrels glazig zijn.

  6. Giet er de likeur over en laat volledig verdampen.

  7. Meng er de suiker onder en overgiet met de melk. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur.

  8. Voeg de chocoladecallets toe en roer tot ze gesmolten zijn.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de lauwe chocoladerisotto over 4 glaasjes en werk af met de stukjes mango.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 423 kcal
Vet 14.4 g
Koolhydraat 59 g
Eiwit 9.9 g

Bekijk het recept digitaal