Pittige scampi’s met kruidenbroodje
Pittige scampi’s met kruidenbroodje

Pittige scampi’s met kruidenbroodje

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien.

  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Snipper de ui en 2/3 van het bieslook fijn.

  4. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Bak de scampi’s 1 min. aan elke kant en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  6. Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Laat 5 min. inkoken. Voeg het fijngesnipperde bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Werk de scampi’s af met enkele takjes bieslook en serveer met sneetjes stokbrood met kruidenboter.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien.

  3. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Snipper de ui en 2/3 van het bieslook fijn.

  4. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  5. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Bak de scampi’s 1 min. aan elke kant en kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

  6. Voeg de tomatenblokjes en de room toe. Laat 5 min. inkoken. Voeg het fijngesnipperde bieslook toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Werk de scampi’s af met enkele takjes bieslook en serveer met sneetjes stokbrood met kruidenboter.

Bekijk het recept digitaal