Ricottaglaasje met vijgen en ham
Ricottaglaasje met vijgen en ham

Ricottaglaasje met vijgen en ham

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 4.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij 3 vijgen in kleine stukjes. Snij de vierde vijg in 2 en snij elke helft in 6 gelijke partjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de sneetjes Ganda-ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  7. Meng intussen de ricotta met de kleine stukjes vijg en kruid goed met zwarte peper en zout.

  8. Hak 4 sneetjes Ganda-ham in fijne stukjes en meng onder de ricotta.

  9. Breek de andere sneetjes elk in 6 stukken.

  10. Verdeel de radijsscheuten over 12 hoge glaasjes en verdeel er de ricottamousse over.

  11. Werk af met een stukje ham, een partje vijg en een streepje balsamicocrème.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij 3 vijgen in kleine stukjes. Snij de vierde vijg in 2 en snij elke helft in 6 gelijke partjes.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Leg de sneetjes Ganda-ham op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  7. Meng intussen de ricotta met de kleine stukjes vijg en kruid goed met zwarte peper en zout.

  8. Hak 4 sneetjes Ganda-ham in fijne stukjes en meng onder de ricotta.

  9. Breek de andere sneetjes elk in 6 stukken.

  10. Verdeel de radijsscheuten over 12 hoge glaasjes en verdeel er de ricottamousse over.

  11. Werk af met een stukje ham, een partje vijg en een streepje balsamicocrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 57 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 4.4 g

Bekijk het recept digitaal