- Bewaar

- Bewaar
Biscuit met slagroom en rood fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozencoulis volledig ontdooien en rasp de chocolade.
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de eieren en de suiker in een mengkom en mix minstens 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige, witte massa (tot ruban kloppen).
-
Meng 125 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eiermengsel. Schep voorzichtig om.
-
Beboter een springvorm (ø 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
-
Voor de vulling en topping
-
Snij de aardbeien in fijne schijfjes.
-
Klop de room stijf en meng er de bloemsuiker onder. Verdeel over 2 kommen en roer de frambozencoulis goed onder 1 helft.
-
Afwerking:
-
Strooi 1/3 van de geraspte chocolade over de onderste biscuithelft. Besmeer met de frambozenslagroom en verdeel er wat fruit over.
-
Leg er de bovenste biscuithelft op.
-
Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de slagroom. Dat gaat makkelijk met een pannenlikker.
-
Strooi de rest van de geraspte chocolade over de zijkanten en versier de bovenkant met de rest van het fruit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozencoulis volledig ontdooien en rasp de chocolade.
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de eieren en de suiker in een mengkom en mix minstens 10 min. met de kloppers van de mixer tot een heel luchtige, witte massa (tot ruban kloppen).
-
Meng 125 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eiermengsel. Schep voorzichtig om.
-
Beboter een springvorm (ø 26 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
-
Voor de vulling en topping
-
Snij de aardbeien in fijne schijfjes.
-
Klop de room stijf en meng er de bloemsuiker onder. Verdeel over 2 kommen en roer de frambozencoulis goed onder 1 helft.
-
Afwerking:
-
Strooi 1/3 van de geraspte chocolade over de onderste biscuithelft. Besmeer met de frambozenslagroom en verdeel er wat fruit over.
-
Leg er de bovenste biscuithelft op.
-
Besmeer de bovenkant en de zijkanten met de rest van de slagroom. Dat gaat makkelijk met een pannenlikker.
-
Strooi de rest van de geraspte chocolade over de zijkanten en versier de bovenkant met de rest van het fruit.