- Bewaar

- Bewaar
Vanillebiscuit met blauwe bessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor de biscuit
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker en de vanillezaadjes toe. Roer de eigelen los en schep voorzichtig onder het eiwit.
-
Zeef 100 g bloem en het bakpoeder en meng onder het eiwit.
-
Beboter een springvorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en laat 30 min. bakken in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Voor de afwerking
-
Laat intussen de blauwe bessen ontdooien, laat uitlekken en dep goed droog.
-
Meng de verse kaas met de ahornsiroop en de helft van de blauwe bessen.
-
Klop de room stijf samen met de bloemsuiker.
-
Afwerking:
-
Haal de biscuit uit de vorm en snij horizontaal in 2 schijven. Bestrijk de onderste helft met de verse kaas met blauwe bessen. Bedek met de andere biscuithelft en bestrijk de bovenkant met de room. Werk af met de rest van de blauwe bessen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor de biscuit
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een scherp mesje.
-
Scheid de eiwitten van de eigelen. Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker en de vanillezaadjes toe. Roer de eigelen los en schep voorzichtig onder het eiwit.
-
Zeef 100 g bloem en het bakpoeder en meng onder het eiwit.
-
Beboter een springvorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en laat 30 min. bakken in een voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Voor de afwerking
-
Laat intussen de blauwe bessen ontdooien, laat uitlekken en dep goed droog.
-
Meng de verse kaas met de ahornsiroop en de helft van de blauwe bessen.
-
Klop de room stijf samen met de bloemsuiker.
-
Afwerking:
-
Haal de biscuit uit de vorm en snij horizontaal in 2 schijven. Bestrijk de onderste helft met de verse kaas met blauwe bessen. Bedek met de andere biscuithelft en bestrijk de bovenkant met de room. Werk af met de rest van de blauwe bessen.