Carpaccio van portobello met sneeuwkrab en fruitige kamilledressing
Carpaccio van portobello met sneeuwkrab en fruitige kamilledressing

Carpaccio van portobello met sneeuwkrab en fruitige kamilledressing

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 13.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de sneeuwkrabscharen volledig ontdooien.

  4. Snij de portobello's in heel fijne schijfjes.

  5. Maak een kopje kamillethee. Voeg de gedroogde abrikozen en de veenbessen toe aan de warme thee. Laat 10 min. marineren. Snij de abrikozen in heel kleine blokjes en bewaar de kamillethee.

  6. Hak de hazelnoten grof.

  7. Snipper de sjalot heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de schijfjes portobello en de veldsla over de borden.

  10. Maak een vinaigrette: meng de olijfolie met 6 eetl. kamillethee, de veenbessen, de abrikozen en de sjalot. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de sneeuwkrabscharen over de borden. Werk af met de vinaigrette, de hazelnoten en de blaadjes munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de sneeuwkrabscharen volledig ontdooien.

  4. Snij de portobello's in heel fijne schijfjes.

  5. Maak een kopje kamillethee. Voeg de gedroogde abrikozen en de veenbessen toe aan de warme thee. Laat 10 min. marineren. Snij de abrikozen in heel kleine blokjes en bewaar de kamillethee.

  6. Hak de hazelnoten grof.

  7. Snipper de sjalot heel fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de schijfjes portobello en de veldsla over de borden.

  10. Maak een vinaigrette: meng de olijfolie met 6 eetl. kamillethee, de veenbessen, de abrikozen en de sjalot. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de sneeuwkrabscharen over de borden. Werk af met de vinaigrette, de hazelnoten en de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 212 kcal
Vet 13.3 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 13.9 g
Suiker 11.6 g
Vezel 4.3 g
Eiwit 7.1 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grisette Pils 5,5%vol glutenvrij Wijn Domeine Saint André I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal