- Bewaar

- Bewaar
Oesters met sabayon van champagne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Open de oesters en vang het vocht op. Leg ze naast elkaar op een bakplaat, zodat ze blijven liggen. Zeef het vocht.
-
Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en verwijder het witte schuim met een lepel. Haal de geklaarde boter van het vuur en zet opzij.
-
Doe de eidooiers, de champagne, 2 eetl. oestervocht en de dragon in een hittebestendige kom. Klop krachtig.
-
Verwarm het mengsel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, giet de geklaarde boter er in een dun straaltje bij en klop voortdurend in een achtvorm tot je een dikke, schuimige sabayon hebt). Voeg 1 eetl. citroensap, zwarte peper en zout toe.
-
Bestrijk de oesters met de sabayon en bak ze 4 à 5 min. goudbruin onder de ovengrill.
-
Schik ze op een bord en kruid met een snuifje grof zeezout. Dien meteen op.
Liggen de oesters niet recht op de bakplaat en loopt de sabayon eruit? Ondersteun ze dan met de platte oesterschelpen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Open de oesters en vang het vocht op. Leg ze naast elkaar op een bakplaat, zodat ze blijven liggen. Zeef het vocht.
-
Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en verwijder het witte schuim met een lepel. Haal de geklaarde boter van het vuur en zet opzij.
-
Doe de eidooiers, de champagne, 2 eetl. oestervocht en de dragon in een hittebestendige kom. Klop krachtig.
-
Verwarm het mengsel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, giet de geklaarde boter er in een dun straaltje bij en klop voortdurend in een achtvorm tot je een dikke, schuimige sabayon hebt). Voeg 1 eetl. citroensap, zwarte peper en zout toe.
-
Bestrijk de oesters met de sabayon en bak ze 4 à 5 min. goudbruin onder de ovengrill.
-
Schik ze op een bord en kruid met een snuifje grof zeezout. Dien meteen op.
Liggen de oesters niet recht op de bakplaat en loopt de sabayon eruit? Ondersteun ze dan met de platte oesterschelpen.