Oesters met sabayon van champagne
Oesters met sabayon van champagne

Oesters met sabayon van champagne

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 49 kcal
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 0.9 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0 g
Eiwit 1.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Open de oesters en vang het vocht op. Leg ze naast elkaar op een bakplaat, zodat ze blijven liggen. Zeef het vocht.

  4. Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en verwijder het witte schuim met een lepel. Haal de geklaarde boter van het vuur en zet opzij.

  8. Doe de eidooiers, de champagne, 2 eetl. oestervocht en de dragon in een hittebestendige kom. Klop krachtig.

  9. Verwarm het mengsel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, giet de geklaarde boter er in een dun straaltje bij en klop voortdurend in een achtvorm tot je een dikke, schuimige sabayon hebt). Voeg 1 eetl. citroensap, zwarte peper en zout toe.

  10. Bestrijk de oesters met de sabayon en bak ze 4 à 5 min. goudbruin onder de ovengrill.

  11. Schik ze op een bord en kruid met een snuifje grof zeezout. Dien meteen op.

Tip

Liggen de oesters niet recht op de bakplaat en loopt de sabayon eruit? Ondersteun ze dan met de platte oesterschelpen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Open de oesters en vang het vocht op. Leg ze naast elkaar op een bakplaat, zodat ze blijven liggen. Zeef het vocht.

  4. Pluk de blaadjes dragon en snipper ze fijn.

  5. Pers de halve citroen.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan op een zacht vuur en verwijder het witte schuim met een lepel. Haal de geklaarde boter van het vuur en zet opzij.

  8. Doe de eidooiers, de champagne, 2 eetl. oestervocht en de dragon in een hittebestendige kom. Klop krachtig.

  9. Verwarm het mengsel au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, giet de geklaarde boter er in een dun straaltje bij en klop voortdurend in een achtvorm tot je een dikke, schuimige sabayon hebt). Voeg 1 eetl. citroensap, zwarte peper en zout toe.

  10. Bestrijk de oesters met de sabayon en bak ze 4 à 5 min. goudbruin onder de ovengrill.

  11. Schik ze op een bord en kruid met een snuifje grof zeezout. Dien meteen op.

Tip

Liggen de oesters niet recht op de bakplaat en loopt de sabayon eruit? Ondersteun ze dan met de platte oesterschelpen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 49 kcal
Vet 3.7 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 0.9 g
Suiker 0.2 g
Vezel 0 g
Eiwit 1.6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal