Sneeuwman van pizzadeeg vol verrassingen

Sneeuwman van pizzadeeg vol verrassingen

Aperitiefhapje
2 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 69.2 g
Suiker 3.2 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.4 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng het gehakt met het paneermeel, peper en zout. Rol 2 balletjes die iets groter zijn dan een minimozzarellabolletje. Rol nog 2 balletjes die iets groter zijn dan de eerste.

  4. Snij het pizzadeeg in 6 repen. Dompel 2 mozzarellabolletjes in de pesto en rol in de kleinste repen pizzadeeg. Neem de kleinste gehaktballetjes en rol in de middelgrote repen pizzadeeg. Rol de grootste gehaktballetjes in de langste repen pizzadeeg. Zorg ervoor dat de balletjes volledig omwikkeld zijn.

  5. Maak 2 sneeuwmannen op een bakplaat met bakpapier. Leg daarvoor de balletjes tegen elkaar van klein naar groot en duw een beetje aan. Klop 1 ei los en bestrijk het deeg met de helft ervan. Zet 15 à 20 min. in de oven. Haal uit de oven en leg tussen het eerste en tweede bolletje voorzichtig een sneetje spek in de vorm van een sjaal. Zet nog 5 min. in de oven.

  6. Maak ogen en knoopjes met de kruidnagels (haal ze eruit voor u de hapjes eet). Snij 2 heel kleine mondjes uit het derde mozzarellabolletje. Steek 2 halve gezouten sticks in het middelste bolletje als armen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Meng het gehakt met het paneermeel, peper en zout. Rol 2 balletjes die iets groter zijn dan een minimozzarellabolletje. Rol nog 2 balletjes die iets groter zijn dan de eerste.

  4. Snij het pizzadeeg in 6 repen. Dompel 2 mozzarellabolletjes in de pesto en rol in de kleinste repen pizzadeeg. Neem de kleinste gehaktballetjes en rol in de middelgrote repen pizzadeeg. Rol de grootste gehaktballetjes in de langste repen pizzadeeg. Zorg ervoor dat de balletjes volledig omwikkeld zijn.

  5. Maak 2 sneeuwmannen op een bakplaat met bakpapier. Leg daarvoor de balletjes tegen elkaar van klein naar groot en duw een beetje aan. Klop 1 ei los en bestrijk het deeg met de helft ervan. Zet 15 à 20 min. in de oven. Haal uit de oven en leg tussen het eerste en tweede bolletje voorzichtig een sneetje spek in de vorm van een sjaal. Zet nog 5 min. in de oven.

  6. Maak ogen en knoopjes met de kruidnagels (haal ze eruit voor u de hapjes eet). Snij 2 heel kleine mondjes uit het derde mozzarellabolletje. Steek 2 halve gezouten sticks in het middelste bolletje als armen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 596 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 6.6 g
Koolhydraat 69.2 g
Suiker 3.2 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 30.4 g
Zout 3.9 g

Bekijk het recept digitaal