Kokoskoekjes met een hart van chocolade
Kokoskoekjes met een hart van chocolade

Kokoskoekjes met een hart van chocolade

1 u.
Dessert
40 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 13.1 g
Suiker 6.8 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten lichtjes los.

  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Mix de zachte boter met de suiker glad in een mengkom. Voeg het eigeel toe en meng goed.

  4. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet min. 30 min. in de koelkast.

  5. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol van elk deel ± 10 balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  6. Dompel die eerst in het losgeklopte eiwit en rol vervolgens door het kokospoeder. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk er met je duim een kuiltje in. Laat ± 3 cm tussen elk koekje.

  7. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Vul de kuiltjes van de koekjes met de chocopasta en werk af met een paar noten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop de eiwitten lichtjes los.

  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Mix de zachte boter met de suiker glad in een mengkom. Voeg het eigeel toe en meng goed.

  4. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet min. 30 min. in de koelkast.

  5. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en rol van elk deel ± 10 balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

  6. Dompel die eerst in het losgeklopte eiwit en rol vervolgens door het kokospoeder. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk er met je duim een kuiltje in. Laat ± 3 cm tussen elk koekje.

  7. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

  8. Vul de kuiltjes van de koekjes met de chocopasta en werk af met een paar noten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 154 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 13.1 g
Suiker 6.8 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal