Rolbiscuit met mango en munt
Rolbiscuit met mango en munt

Rolbiscuit met mango en munt

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraat 39.8 g
Suiker 25.7 g
Vezel 2 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Verwarm de mango samen met de vanillesuiker in een kookpot. Roer er de gelatineblaadjes onder tot ze gesmolten zijn. Neem de kookpot van het vuur en mix tot een gladde puree. Laat afkoelen in de koelkast.

  6. Klop de room stijf en meng onder de afgekoelde mangopuree.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de suiker romig.

  10. Klop de eiwitten stijf samen met een snuifje zout. Doe ze bij de eidooiers en zeef er de bloem over. Schep voorzichtig met een spatel onder elkaar.

  11. Giet het deeg over een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg mooi open tot een rechthoek van ± 35 op 40 cm. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de bakplaat uit de oven en leg een vochtige keukenhanddoek op het deeg. Keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol de biscuit samen met de keukenhanddoek op.

  13. Rol de biscuit voorzichtig open en bestrijk met wat mangopuree. Rol opnieuw op.

  14. Bestrijk de buitenkant ook met mangopuree en bestrooi de bovenkant met het kokospoeder.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de blaadjes munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + afkoelen)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

  4. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Verwarm de mango samen met de vanillesuiker in een kookpot. Roer er de gelatineblaadjes onder tot ze gesmolten zijn. Neem de kookpot van het vuur en mix tot een gladde puree. Laat afkoelen in de koelkast.

  6. Klop de room stijf en meng onder de afgekoelde mangopuree.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de suiker romig.

  10. Klop de eiwitten stijf samen met een snuifje zout. Doe ze bij de eidooiers en zeef er de bloem over. Schep voorzichtig met een spatel onder elkaar.

  11. Giet het deeg over een bakplaat met bakpapier. Strijk het deeg mooi open tot een rechthoek van ± 35 op 40 cm. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de bakplaat uit de oven en leg een vochtige keukenhanddoek op het deeg. Keer om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Rol de biscuit samen met de keukenhanddoek op.

  13. Rol de biscuit voorzichtig open en bestrijk met wat mangopuree. Rol opnieuw op.

  14. Bestrijk de buitenkant ook met mangopuree en bestrooi de bovenkant met het kokospoeder.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraat 39.8 g
Suiker 25.7 g
Vezel 2 g
Eiwit 11.6 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal