Gegrilde zalm met granaatappelpitten en parelcouscous
Gegrilde zalm met granaatappelpitten en parelcouscous

Gegrilde zalm met granaatappelpitten en parelcouscous

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 10.4 g
Suiker 1.3 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 15.5 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 2 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in 2. Dep goed droog.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Bereiding:
  6. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng met 1 eetl. olijfolie.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en rooster de zalm 2 à 3 min. aan elke kant.

  8. Meng het citroensap en de rucola onder de afgekoelde parelcouscous en kruid met zwarte peper.

  9. Afwerking:
  10. Schep de parelcouscousmengeling op de borden en leg er een gegrild zalmhaasje op. Werk af met de granaatappelpitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 2 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in 2. Dep goed droog.

  4. Hak de rucola grof.

  5. Bereiding:
  6. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng met 1 eetl. olijfolie.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan en rooster de zalm 2 à 3 min. aan elke kant.

  8. Meng het citroensap en de rucola onder de afgekoelde parelcouscous en kruid met zwarte peper.

  9. Afwerking:
  10. Schep de parelcouscousmengeling op de borden en leg er een gegrild zalmhaasje op. Werk af met de granaatappelpitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 10.4 g
Suiker 1.3 g
Vezel 0.7 g
Eiwit 15.5 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Menetou-Salon A.O.P. Jean Voisier

Bekijk het recept digitaal