Couscous met zalm en avocado
Couscous met zalm en avocado

Couscous met zalm en avocado

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 4.7 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Pluk de dille van de takjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snij de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.

  8. Snij de zalm in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Leg de zalmreepjes op een bakplaat met bakpapier en zet ± 6 min. in de oven.

  12. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er de olijfolie onder.

  13. Meng de avocado, de lente-uitjes en de roze bessen onder de couscous. Kruid met zwarte peper.

  14. Verdeel de couscous over 12 glaasjes en schik er de zalm op. Werk af met plukjes dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Pluk de dille van de takjes.

  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de halve limoen.

  7. Snij de avocado in kleine blokjes en besprenkel met het limoensap.

  8. Snij de zalm in reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Leg de zalmreepjes op een bakplaat met bakpapier en zet ± 6 min. in de oven.

  12. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete kippenbouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er de olijfolie onder.

  13. Meng de avocado, de lente-uitjes en de roze bessen onder de couscous. Kruid met zwarte peper.

  14. Verdeel de couscous over 12 glaasjes en schik er de zalm op. Werk af met plukjes dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 92 kcal
Vet 4.7 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal