Vol-au-vent uit de oven
Vol-au-vent uit de oven

Vol-au-vent uit de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 14 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 55.4 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Meng 1 eetl. paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes en kook ze in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en roerbak de kippenblokjes 3 à 4 min. Haal uit de pan en hou apart.

  8. Smelt opnieuw 2 eetl. boter in de kookpot en stoof de groentereepjes 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 à 3 min. meebakken. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Meng goed en laat inkoken tot u een gebonden saus hebt.

  9. Voeg de kip en de gehaktballetjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en schep in een grote ovenschaal.

  10. Bedek dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en 1 eetl. paneermeel. Kruid met peper en zout en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. kort de grillfunctie aan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.

  4. Meng 1 eetl. paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes en kook ze in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en roerbak de kippenblokjes 3 à 4 min. Haal uit de pan en hou apart.

  8. Smelt opnieuw 2 eetl. boter in de kookpot en stoof de groentereepjes 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 à 3 min. meebakken. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Meng goed en laat inkoken tot u een gebonden saus hebt.

  9. Voeg de kip en de gehaktballetjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en schep in een grote ovenschaal.

  10. Bedek dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en 1 eetl. paneermeel. Kruid met peper en zout en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. kort de grillfunctie aan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 666 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 14.8 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 14 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 55.4 g
Zout 2.5 g

Bekijk het recept digitaal