- Bewaar

- Bewaar
Vol-au-vent uit de oven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.
-
Meng 1 eetl. paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes en kook ze in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en roerbak de kippenblokjes 3 à 4 min. Haal uit de pan en hou apart.
-
Smelt opnieuw 2 eetl. boter in de kookpot en stoof de groentereepjes 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 à 3 min. meebakken. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Meng goed en laat inkoken tot u een gebonden saus hebt.
-
Voeg de kip en de gehaktballetjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en schep in een grote ovenschaal.
-
Bedek dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en 1 eetl. paneermeel. Kruid met peper en zout en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. kort de grillfunctie aan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.
-
Meng 1 eetl. paneermeel onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes en kook ze in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep uit het water en laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot (met dikke bodem) en roerbak de kippenblokjes 3 à 4 min. Haal uit de pan en hou apart.
-
Smelt opnieuw 2 eetl. boter in de kookpot en stoof de groentereepjes 4 à 5 min. Bestrooi met de bloem en laat nog 2 à 3 min. meebakken. Voeg de melk toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Meng goed en laat inkoken tot u een gebonden saus hebt.
-
Voeg de kip en de gehaktballetjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en schep in een grote ovenschaal.
-
Bedek dakpansgewijs met de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en 1 eetl. paneermeel. Kruid met peper en zout en zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste min. kort de grillfunctie aan.