- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met notenkorstje en zoeteaardappelpuree
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
50 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout.
-
Hak de notenmengeling grof en meng met de boter. Besmeer er het varkensgebraad mee. Kruid met peper en zout.
-
Leg het varkensgebraad in een braadslede en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil intussen de appelen en snij in stukken. Bak de appelen en het witloof de laatste 25 min. van de baktijd mee in de braadslede van het vlees.
-
Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Prak tot puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Hak intussen de platte peterselie fijn. Bak de baconreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng met de platte peterselie.
-
Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met het witloof, de appeltjes en de zoeteaardappelpuree. Werk af met de bacon met peterselie.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
50 min.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 4. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout.
-
Hak de notenmengeling grof en meng met de boter. Besmeer er het varkensgebraad mee. Kruid met peper en zout.
-
Leg het varkensgebraad in een braadslede en zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schil intussen de appelen en snij in stukken. Bak de appelen en het witloof de laatste 25 min. van de baktijd mee in de braadslede van het vlees.
-
Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Prak tot puree en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Hak intussen de platte peterselie fijn. Bak de baconreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng met de platte peterselie.
-
Snij het varkensgebraad in sneetjes en serveer met het witloof, de appeltjes en de zoeteaardappelpuree. Werk af met de bacon met peterselie.