Glaasje met hammousse
Glaasje met hammousse

Glaasje met hammousse

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij de komkommer daarna in kleine blokjes.

  4. Snij de kerstomaten in dunne schijfjes.

  5. Snij elk sneetje ham in 4 stukken en rol elk stuk op tot een roosje.

  6. Breek de soepstengels in 2 stukken.

  7. Bereiding:
  8. 1 Meng de kerstomaten en de komkommer met de olijfolie en de frambozenazijn. Kruid met zwarte peper en zout. Verdeel de groentemengeling over 12 glaasjes.

  9. 2 Spuit er de hammousse op en zet er een roosje ham op.

  10. 3 Werk af met de tuinkers en een halve soepstengel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde komkommer de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit. Snij de komkommer daarna in kleine blokjes.

  4. Snij de kerstomaten in dunne schijfjes.

  5. Snij elk sneetje ham in 4 stukken en rol elk stuk op tot een roosje.

  6. Breek de soepstengels in 2 stukken.

  7. Bereiding:
  8. 1 Meng de kerstomaten en de komkommer met de olijfolie en de frambozenazijn. Kruid met zwarte peper en zout. Verdeel de groentemengeling over 12 glaasjes.

  9. 2 Spuit er de hammousse op en zet er een roosje ham op.

  10. 3 Werk af met de tuinkers en een halve soepstengel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 80 kcal
Vet 5.9 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal