Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten
Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 14.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1 L water aan de kook met het sap van 1/2 citroen, de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.

  3. Leg er de diepgevroren zalmsteak in en breng, afgedekt, zachtjes weer tot aan het kookpunt.

  4. Laat 5 min. sudderen en voeg dan de diepgevroren sint-jakobsnoten toe en de diepgevroren langoustines.

  5. Dek af en laat opnieuw tot het kookpunt komen. Neem na 2 min. van het vuur.

  6. De zeevruchten en de vis zullen verder gaar worden terwijl u de groenten bereidt.

  7. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen.

  8. Snij de paprika in dobbelsteentjes van ± 0,5 cm.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan (niet laten kleuren).

  10. Doe er de preiringen en de paprikablokjes in en roer om. Kruid met peper en zout en bevochtig met 3 eetl. witte wijn.

  11. Dek de pan af en laat gedurende 10 min. zachtjes stoven.

  12. Haal de zalmsteak uit de pan, laat uitlekken en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  13. Giet het kookvocht van de zeevruchten door een zeef tot u 0,5 L hebt.

  14. Doe dat vocht bij de groentebereiding en zet het vuur hoger.

  15. Voeg er dan 4 eetl. mascarpone aan toe en de zalmblokjes.

  16. Meng goed door elkaar en bind, indien nodig, met wat sausbinder tot de saus lichtgebonden is.

  17. Werk af met de rest van het citroensap, peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de zeevruchtenbereiding over 4 diepe borden of over serveerpannetjes.

  20. Schik er een sint-jakobsnoot middenin en leg een langoustine langs de rand.

  21. Geef er stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1 L water aan de kook met het sap van 1/2 citroen, de tijm, het blaadje laurier, peper en zout.

  3. Leg er de diepgevroren zalmsteak in en breng, afgedekt, zachtjes weer tot aan het kookpunt.

  4. Laat 5 min. sudderen en voeg dan de diepgevroren sint-jakobsnoten toe en de diepgevroren langoustines.

  5. Dek af en laat opnieuw tot het kookpunt komen. Neem na 2 min. van het vuur.

  6. De zeevruchten en de vis zullen verder gaar worden terwijl u de groenten bereidt.

  7. Snij het preiwit en een beetje groen in fijne ringen.

  8. Snij de paprika in dobbelsteentjes van ± 0,5 cm.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een ruime kookpan (niet laten kleuren).

  10. Doe er de preiringen en de paprikablokjes in en roer om. Kruid met peper en zout en bevochtig met 3 eetl. witte wijn.

  11. Dek de pan af en laat gedurende 10 min. zachtjes stoven.

  12. Haal de zalmsteak uit de pan, laat uitlekken en snij in blokjes van ± 1,5 cm.

  13. Giet het kookvocht van de zeevruchten door een zeef tot u 0,5 L hebt.

  14. Doe dat vocht bij de groentebereiding en zet het vuur hoger.

  15. Voeg er dan 4 eetl. mascarpone aan toe en de zalmblokjes.

  16. Meng goed door elkaar en bind, indien nodig, met wat sausbinder tot de saus lichtgebonden is.

  17. Werk af met de rest van het citroensap, peper en zout.

  18. Afwerking:
  19. Verdeel de zeevruchtenbereiding over 4 diepe borden of over serveerpannetjes.

  20. Schik er een sint-jakobsnoot middenin en leg een langoustine langs de rand.

  21. Geef er stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 14.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn Smaakvolle witte rioja, voor 100 % gemaakt van de viuradruif. Die geeft de wijn zijn florale boeket en fijne, fris fruitige smaak. Wijn Bourgogne blanc "Les Cailloux" A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnay-druif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal