Bladerdeeghapje met witloof, noten en roquefort
Bladerdeeghapje met witloof, noten en roquefort

Bladerdeeghapje met witloof, noten en roquefort

Aperitiefhapje
9 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 12.2 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 7.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Rits de blaadjes tijm van de takjes.

  6. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  7. Klop de eidooier los.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Smelt de boter in een kookpot en voeg het witloof toe. Laat 8 min. stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  11. Meng de ricotta met de helft van de tijm. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Snij elk plakje bladerdeeg in 3 en leg met het bakpapier op de bakplaat.

  13. Besmeer elk stukje deeg met de ricotta en hou de randen wit. Bestrooi met de helft van de grofgehakte noten.

  14. Verdeel er het witloof, de kaas en de rest van de noten over. Bestrooi met de rest van de tijm. Vouw de randen wat omhoog en bestrijk met de losgeklopte eidooier. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Rits de blaadjes tijm van de takjes.

  6. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.

  7. Klop de eidooier los.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Smelt de boter in een kookpot en voeg het witloof toe. Laat 8 min. stoven. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  11. Meng de ricotta met de helft van de tijm. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Snij elk plakje bladerdeeg in 3 en leg met het bakpapier op de bakplaat.

  13. Besmeer elk stukje deeg met de ricotta en hou de randen wit. Bestrooi met de helft van de grofgehakte noten.

  14. Verdeel er het witloof, de kaas en de rest van de noten over. Bestrooi met de rest van de tijm. Vouw de randen wat omhoog en bestrijk met de losgeklopte eidooier. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 21.3 g
Verzadigd vet 9.2 g
Koolhydraat 12.2 g
Suiker 2.5 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 7.8 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal