Sabayon van fruitbier met ananas

Sabayon van fruitbier met ananas

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 49.1 g
Suiker 45.2 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.

  3. Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.

  4. Bereiding:
  5. Doe de eidooiers, de bloemsuiker en het bier in een steelpan. Klop stevig onder elkaar.

  6. Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de ananasblokjes over glazen en werk af met een bolletje roomijs Vanilla-Cherry-Kasteel Rouge. Giet er de sabayon over en versier met een blaadje munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.

  3. Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.

  4. Bereiding:
  5. Doe de eidooiers, de bloemsuiker en het bier in een steelpan. Klop stevig onder elkaar.

  6. Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de ananasblokjes over glazen en werk af met een bolletje roomijs Vanilla-Cherry-Kasteel Rouge. Giet er de sabayon over en versier met een blaadje munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 302 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 3.4 g
Koolhydraat 49.1 g
Suiker 45.2 g
Vezel 1.3 g
Eiwit 4.7 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal