Pompoensoep met bospaddenstoelen
Pompoensoep met bospaddenstoelen

Pompoensoep met bospaddenstoelen

45 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 219 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij het preiwit in stukken.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Snij verse pompoen in blokjes.

  7. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water. Bewaar 2 dl van het weekwater (niet het bezinksel). Spoel de paddenstoelen goed onder stromend water, dep droog en snij heel fijn.

  8. Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  11. Voeg de stukken prei en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en het weekwater van de paddenstoelen. Laat de soep 15 min. koken.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukjes paddenstoel toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.

  13. Mix alles tot een gladde soep. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Giet de soep in diepe borden en leg 1 eetl. gebakken bospaddenstoelen in het midden. Versier met een streepje room errond en garneer het geheel met reepjes gedroogde ham.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij het preiwit in stukken.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Snij verse pompoen in blokjes.

  7. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water. Bewaar 2 dl van het weekwater (niet het bezinksel). Spoel de paddenstoelen goed onder stromend water, dep droog en snij heel fijn.

  8. Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.

  11. Voeg de stukken prei en de (diepgevroren) pompoenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en het weekwater van de paddenstoelen. Laat de soep 15 min. koken.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de stukjes paddenstoel toe en bak 2 à 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.

  13. Mix alles tot een gladde soep. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Giet de soep in diepe borden en leg 1 eetl. gebakken bospaddenstoelen in het midden. Versier met een streepje room errond en garneer het geheel met reepjes gedroogde ham.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 219 kcal
Vet 13.7 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 7.1 g

Bekijk het recept digitaal