Brusselse wafel met fruit en ijs
Brusselse wafel met fruit en ijs

Brusselse wafel met fruit en ijs

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 17.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schep de bolletjes ijs en zet ze in de diepvriezer tot gebruik.

  4. Schil de halve mango en snij in plakjes.

  5. Snij de passievruchten in 2 en haal er het vruchtvlees uit.

  6. Hak de pistachenoten fijn.

  7. Rasp de chocolade.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Snij de diepgevroren wafels in de lengte in 2. Leg de repen op een bakplaat en zet 4 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  11. Schik intussen de plakjes mango in waaiervorm op de borden. Bestrooi met de granaatappelpitten en de blauwe bessen. Werk af met passievrucht en blaadjes munt.

  12. Spuit een toefje slagroom in 6 gaatjes van de repen wafel.

  13. Afwerking:
  14. Schik 1 reep wafel op elk bord en leg er een bolletje ijs bij. Bestrooi met de pistachenoten en de geraspte chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schep de bolletjes ijs en zet ze in de diepvriezer tot gebruik.

  4. Schil de halve mango en snij in plakjes.

  5. Snij de passievruchten in 2 en haal er het vruchtvlees uit.

  6. Hak de pistachenoten fijn.

  7. Rasp de chocolade.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Snij de diepgevroren wafels in de lengte in 2. Leg de repen op een bakplaat en zet 4 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.

  11. Schik intussen de plakjes mango in waaiervorm op de borden. Bestrooi met de granaatappelpitten en de blauwe bessen. Werk af met passievrucht en blaadjes munt.

  12. Spuit een toefje slagroom in 6 gaatjes van de repen wafel.

  13. Afwerking:
  14. Schik 1 reep wafel op elk bord en leg er een bolletje ijs bij. Bestrooi met de pistachenoten en de geraspte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 286 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 17.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal