- Bewaar
- Bewaar
Hindegebraad met butternutpuree en blauwebessensaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de ongeschilde butternutpompoen in de lengte doormidden en lepel er de pitten en draden uit. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijm. Steek in elke holte een laurierblaadje. Bak 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 40 à 50 min. in de hete oven, op 180 °C.
-
Zet de diepgevroren gratins bij het gebraad in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder intussen de laurierblaadjes uit de pompoenhelften. Snij de pompoen (met de schil) in stukken en mix samen met de lichte room tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de fijngesnipperde sjalotten goudbruin. Overgiet met de porto en laat volledig inkoken. Voeg de wildfond toe en laat tot de helft inkoken. Doe er de blauwe bessen bij en laat 2 min. mee koken tot ze openbarsten.
-
Verwarm de butternutpuree eventueel al roerend in een kookpot op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Snij het hindegebraad in gelijke sneetjes en verdeel samen met de bessensaus over de borden. Serveer met de butternutpuree en de aardappelgratins.
U kan ook het hindegebraad uit de beenhouwerij gebruiken. Dat is goed voor 5 personen. Bak het gebraad aan alle kanten goudbruin in 1 eetl. boter. Zet daarna 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snij de ongeschilde butternutpompoen in de lengte doormidden en lepel er de pitten en draden uit. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat, besprenkel met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijm. Steek in elke holte een laurierblaadje. Bak 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Leg het gebraad in een ovenschaal en bak 40 à 50 min. in de hete oven, op 180 °C.
-
Zet de diepgevroren gratins bij het gebraad in de oven (baktijd: zie verpakking).
-
Verwijder intussen de laurierblaadjes uit de pompoenhelften. Snij de pompoen (met de schil) in stukken en mix samen met de lichte room tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de fijngesnipperde sjalotten goudbruin. Overgiet met de porto en laat volledig inkoken. Voeg de wildfond toe en laat tot de helft inkoken. Doe er de blauwe bessen bij en laat 2 min. mee koken tot ze openbarsten.
-
Verwarm de butternutpuree eventueel al roerend in een kookpot op een zacht vuur.
-
Afwerking:
-
Snij het hindegebraad in gelijke sneetjes en verdeel samen met de bessensaus over de borden. Serveer met de butternutpuree en de aardappelgratins.
U kan ook het hindegebraad uit de beenhouwerij gebruiken. Dat is goed voor 5 personen. Bak het gebraad aan alle kanten goudbruin in 1 eetl. boter. Zet daarna 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven, op 180 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier