- Bewaar

- Bewaar
Gevulde kalkoen met vergeten groenten uit de oven en portosaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Franc Jaugue Blanc A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Schik de gevulde kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Besprenkel de kalkoen met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Verlaag de temperatuur van de oven tot 165 °C en zet nog 1 u. 30 min. tot 2 u. in de oven.
-
Schil intussen de pastinaken, de zoete aardappelen, de koolrabi's en de rammenassen. Snij in gelijke staafjes. Snij de rode uien middendoor en snij in halvemaantjes.
-
Doe alle groenten, de zoete aardappel en de rode ui in een grote ovenschaal en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Meng goed onder elkaar en schik er 2 blaadjes laurier tussen. Zet 40 à 45 min. mee in de oven bij de kalkoen.
-
Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de sjalot goudbruin. Bestrooi met de kandijsuiker en de bloem. Voeg 1 laurierblaadje, de porto en de gevogeltefond toe en roer alles goed onder elkaar. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de gewenste dikte. Giet de saus door een zeef en roer er de bereide veenbessen onder. Hou warm.
-
Bak de kroketten in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneden en verdeel samen met de geroosterde groenten en de kroketten over de borden. Lepel er de portosaus over.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Franc Jaugue Blanc A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
Schik de gevulde kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 2 eetl. olijfolie. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven. Besprenkel de kalkoen met het braadvocht en dek af met aluminiumfolie. Verlaag de temperatuur van de oven tot 165 °C en zet nog 1 u. 30 min. tot 2 u. in de oven.
-
Schil intussen de pastinaken, de zoete aardappelen, de koolrabi's en de rammenassen. Snij in gelijke staafjes. Snij de rode uien middendoor en snij in halvemaantjes.
-
Doe alle groenten, de zoete aardappel en de rode ui in een grote ovenschaal en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Meng goed onder elkaar en schik er 2 blaadjes laurier tussen. Zet 40 à 45 min. mee in de oven bij de kalkoen.
-
Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en bak de sjalot goudbruin. Bestrooi met de kandijsuiker en de bloem. Voeg 1 laurierblaadje, de porto en de gevogeltefond toe en roer alles goed onder elkaar. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur tot de gewenste dikte. Giet de saus door een zeef en roer er de bereide veenbessen onder. Hou warm.
-
Bak de kroketten in de friteuse op 175 °C (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoen in gelijke sneden en verdeel samen met de geroosterde groenten en de kroketten over de borden. Lepel er de portosaus over.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château Franc Jaugue Blanc A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru