Sint-jakobsnoten met gember
Sint-jakobsnoten met gember

Sint-jakobsnoten met gember

Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en snipper fijn. Hou het wit en het groen een beetje apart.

  5. Pers het knoflook.

  6. Rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-uitjes glazig. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak heel kort goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper. Haal uit de pan en hou warm.

  9. 2 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg de geraspte gember en het groen van de lente-uitjes toe (hou een beetje groen over voor de afwerking). Bak kort en voeg de sojasaus toe. Laat even inkoken.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de sint-jakobsnoten over 8 schaaltjes en lepel er de saus over. Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui en een draai van de pepermolen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en snipper fijn. Hou het wit en het groen een beetje apart.

  5. Pers het knoflook.

  6. Rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-uitjes glazig. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak heel kort goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper. Haal uit de pan en hou warm.

  9. 2 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg de geraspte gember en het groen van de lente-uitjes toe (hou een beetje groen over voor de afwerking). Bak kort en voeg de sojasaus toe. Laat even inkoken.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de sint-jakobsnoten over 8 schaaltjes en lepel er de saus over. Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 39 kcal
Vet 2.6 g
Koolhydraat 0.8 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal