- Bewaar

- Bewaar
Sint-jakobsnoten met gember
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en snipper fijn. Hou het wit en het groen een beetje apart.
-
Pers het knoflook.
-
Rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-uitjes glazig. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak heel kort goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper. Haal uit de pan en hou warm.
-
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg de geraspte gember en het groen van de lente-uitjes toe (hou een beetje groen over voor de afwerking). Bak kort en voeg de sojasaus toe. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sint-jakobsnoten over 8 schaaltjes en lepel er de saus over. Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui en een draai van de pepermolen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de sint-jakobsnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de lente-uitjes in de lengte in 4 en snipper fijn. Hou het wit en het groen een beetje apart.
-
Pers het knoflook.
-
Rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het knoflook en het wit van de lente-uitjes glazig. Voeg de sint-jakobsnoten toe en bak heel kort goudbruin aan elke kant. Kruid met zwarte peper. Haal uit de pan en hou warm.
-
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg de geraspte gember en het groen van de lente-uitjes toe (hou een beetje groen over voor de afwerking). Bak kort en voeg de sojasaus toe. Laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sint-jakobsnoten over 8 schaaltjes en lepel er de saus over. Werk af met wat fijngesnipperde lente-ui en een draai van de pepermolen.