- Bewaar
- Bewaar
Kerststronk van pannenkoek, hazelnootcrème, vijg en rozemarijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + baktijd)
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Doe de bloem, de eieren, de kristalsuiker, de gesmolten boter en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag en doe er een heel klein beetje arachideolie in. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is.
-
Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Maak zo 8 pannenkoeken en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Neem 1 afgekoelde pannenkoek en bestrijk met confituur. Rol op. Neem nog een pannenkoek en bestrijk opnieuw met confituur. Leg de opgerolde pannenkoek erop en rol op. Doe dit tot alle pannenkoeken opgerold zijn tot een mooie grote rol. Snij het uiteinde van de rol aan beide kanten recht af. Leg op een serveerschaal.
-
Doe de bresiliennenootjes in een blender en maal tot een heel fijn poeder. Meng met de roomkaas.
-
Bestrijk de pannenkoekenrol met de roomkaas.
-
Snij de vijg in partjes.
-
Afwerking:
-
Werk de kerststronk van pannenkoeken af met de partjes vijg, blauwe bessen, frambozen en takjes rozemarijn. Bestrooi met de bloemsuiker.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + baktijd)
-
Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.
-
Doe de bloem, de eieren, de kristalsuiker, de gesmolten boter en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.
-
Verhit een pan met antiaanbaklaag en doe er een heel klein beetje arachideolie in. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is.
-
Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Maak zo 8 pannenkoeken en laat afkoelen.
-
Bereiding:
-
Neem 1 afgekoelde pannenkoek en bestrijk met confituur. Rol op. Neem nog een pannenkoek en bestrijk opnieuw met confituur. Leg de opgerolde pannenkoek erop en rol op. Doe dit tot alle pannenkoeken opgerold zijn tot een mooie grote rol. Snij het uiteinde van de rol aan beide kanten recht af. Leg op een serveerschaal.
-
Doe de bresiliennenootjes in een blender en maal tot een heel fijn poeder. Meng met de roomkaas.
-
Bestrijk de pannenkoekenrol met de roomkaas.
-
Snij de vijg in partjes.
-
Afwerking:
-
Werk de kerststronk van pannenkoeken af met de partjes vijg, blauwe bessen, frambozen en takjes rozemarijn. Bestrooi met de bloemsuiker.