Kerststronk van pannenkoek, hazelnootcrème, vijg en rozemarijn

Kerststronk van pannenkoek, hazelnootcrème, vijg en rozemarijn

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 23.5 g
Vezel 1 g
Eiwit 13.9 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + baktijd)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Doe de bloem, de eieren, de kristalsuiker, de gesmolten boter en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.

  5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en doe er een heel klein beetje arachideolie in. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is.

  6. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Maak zo 8 pannenkoeken en laat afkoelen.

  7. Bereiding:
  8. Neem 1 afgekoelde pannenkoek en bestrijk met confituur. Rol op. Neem nog een pannenkoek en bestrijk opnieuw met confituur. Leg de opgerolde pannenkoek erop en rol op. Doe dit tot alle pannenkoeken opgerold zijn tot een mooie grote rol. Snij het uiteinde van de rol aan beide kanten recht af. Leg op een serveerschaal.

  9. Doe de bresiliennenootjes in een blender en maal tot een heel fijn poeder. Meng met de roomkaas.

  10. Bestrijk de pannenkoekenrol met de roomkaas.

  11. Snij de vijg in partjes.

  12. Afwerking:
  13. Werk de kerststronk van pannenkoeken af met de partjes vijg, blauwe bessen, frambozen en takjes rozemarijn. Bestrooi met de bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min. + baktijd)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur.

  4. Doe de bloem, de eieren, de kristalsuiker, de gesmolten boter en de melk in een mengkom. Mix met een staafmixer tot een mooi glad beslag zonder klonters.

  5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en doe er een heel klein beetje arachideolie in. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is.

  6. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai de pannenkoek om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Maak zo 8 pannenkoeken en laat afkoelen.

  7. Bereiding:
  8. Neem 1 afgekoelde pannenkoek en bestrijk met confituur. Rol op. Neem nog een pannenkoek en bestrijk opnieuw met confituur. Leg de opgerolde pannenkoek erop en rol op. Doe dit tot alle pannenkoeken opgerold zijn tot een mooie grote rol. Snij het uiteinde van de rol aan beide kanten recht af. Leg op een serveerschaal.

  9. Doe de bresiliennenootjes in een blender en maal tot een heel fijn poeder. Meng met de roomkaas.

  10. Bestrijk de pannenkoekenrol met de roomkaas.

  11. Snij de vijg in partjes.

  12. Afwerking:
  13. Werk de kerststronk van pannenkoeken af met de partjes vijg, blauwe bessen, frambozen en takjes rozemarijn. Bestrooi met de bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 20.5 g
Verzadigd vet 11.1 g
Koolhydraat 45 g
Suiker 23.5 g
Vezel 1 g
Eiwit 13.9 g
Zout 1.3 g

Bekijk het recept digitaal