- Bewaar

- Bewaar
Oosterse parelcouscous met coquilles
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi - Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Breek de stengel citroengras in 2 en kneus.
-
Snij de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.
-
Verwijder het groen van de prei. Snij het wit in de lengte in 2 en snij daarna fijn.
-
Rasp de gember.
-
Snij de grootste champignons van de oosterse champignonmengeling in stukjes.
-
Dep de coquilles droog met keukenpapier.
-
Pers de halve limoen.
-
Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem. Stoof de prei, de lente-uitjes, het citroengras en de gember al roerend.
-
Voeg de parelcouscous toe en blus met de room en de gevogeltefond. Laat 15 à 20 min. zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Meng onder de parelcouscous samen met de fijngesnipperde koriander.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de coquilles 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de parelcouscous af met het groen van de lente-uitjes en de korianderblaadjes. Schik de coquilles op de parelcouscous.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi - Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Breek de stengel citroengras in 2 en kneus.
-
Snij de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.
-
Verwijder het groen van de prei. Snij het wit in de lengte in 2 en snij daarna fijn.
-
Rasp de gember.
-
Snij de grootste champignons van de oosterse champignonmengeling in stukjes.
-
Dep de coquilles droog met keukenpapier.
-
Pers de halve limoen.
-
Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem. Stoof de prei, de lente-uitjes, het citroengras en de gember al roerend.
-
Voeg de parelcouscous toe en blus met de room en de gevogeltefond. Laat 15 à 20 min. zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Meng onder de parelcouscous samen met de fijngesnipperde koriander.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de coquilles 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk de parelcouscous af met het groen van de lente-uitjes en de korianderblaadjes. Schik de coquilles op de parelcouscous.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi - Toscana - Italië