Oosterse parelcouscous met coquilles
Oosterse parelcouscous met coquilles

Oosterse parelcouscous met coquilles

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 14.8 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Breek de stengel citroengras in 2 en kneus.

  4. Snij de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.

  5. Verwijder het groen van de prei. Snij het wit in de lengte in 2 en snij daarna fijn.

  6. Rasp de gember.

  7. Snij de grootste champignons van de oosterse champignonmengeling in stukjes.

  8. Dep de coquilles droog met keukenpapier.

  9. Pers de halve limoen.

  10. Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  11. Bereiding:
  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem. Stoof de prei, de lente-uitjes, het citroengras en de gember al roerend.

  13. Voeg de parelcouscous toe en blus met de room en de gevogeltefond. Laat 15 à 20 min. zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak.

  14. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Meng onder de parelcouscous samen met de fijngesnipperde koriander.

  15. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de coquilles 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Werk de parelcouscous af met het groen van de lente-uitjes en de korianderblaadjes. Schik de coquilles op de parelcouscous.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Breek de stengel citroengras in 2 en kneus.

  4. Snij de lente-uitjes fijn. Hou wat groen apart voor de afwerking.

  5. Verwijder het groen van de prei. Snij het wit in de lengte in 2 en snij daarna fijn.

  6. Rasp de gember.

  7. Snij de grootste champignons van de oosterse champignonmengeling in stukjes.

  8. Dep de coquilles droog met keukenpapier.

  9. Pers de halve limoen.

  10. Snipper de koriander fijn. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking.

  11. Bereiding:
  12. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot met dikke bodem. Stoof de prei, de lente-uitjes, het citroengras en de gember al roerend.

  13. Voeg de parelcouscous toe en blus met de room en de gevogeltefond. Laat 15 à 20 min. zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak.

  14. Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Meng onder de parelcouscous samen met de fijngesnipperde koriander.

  15. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de coquilles 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Werk de parelcouscous af met het groen van de lente-uitjes en de korianderblaadjes. Schik de coquilles op de parelcouscous.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 26.4 g
Verzadigd vet 16 g
Koolhydraat 24.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 2.5 g
Eiwit 14.8 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chianti Classico D.O.C.G. 'Forziere' Sensi - Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal