- Bewaar
- Bewaar
Rodebietenchips met korianderhummus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de rode bieten en snij in fijne plakjes (dat gaat makkelijk met een mandoline of rasp). Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de rode biet goed met 2 eetl. olijfolie en de tijmblaadjes.
-
Schik de plakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met zeezout en schud door elkaar.
-
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Doe ze samen met de gepelde teentjes knoflook, de tahin, de blaadjes koriander (hou enkele blaadjes apart), het limoensap en 1 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker en mix fijn.
-
Doe de hummus in een kommetje en verdeel er 1 eetl. olijfolie over. Werk af met korianderblaadjes.
-
Serveer op een schaal samen met de rodebietenchips.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de rode bieten en snij in fijne plakjes (dat gaat makkelijk met een mandoline of rasp). Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de rode biet goed met 2 eetl. olijfolie en de tijmblaadjes.
-
Schik de plakjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 12 à 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met zeezout en schud door elkaar.
-
Spoel intussen de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. Doe ze samen met de gepelde teentjes knoflook, de tahin, de blaadjes koriander (hou enkele blaadjes apart), het limoensap en 1 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker en mix fijn.
-
Doe de hummus in een kommetje en verdeel er 1 eetl. olijfolie over. Werk af met korianderblaadjes.
-
Serveer op een schaal samen met de rodebietenchips.