- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde kreeft met asperges
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kreeften onder heet stromend water, zodat het ijs wegsmelt.
-
Snij de kerstomaatjes doormidden.
-
Laat de garnalen ontdooien en dep ze goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng 1 L water aan de kook in een grote pan, samen met de visbouillon, de soepgroenten, de cayennepeper en de zwarte peper. Laat 5 min. koken en leg er de kreeften in. Kook ze gedurende 10 min. op een zacht vuur. Haal de kreeften eruit en zeef het kookvocht tot u 2 dl hebt.
-
Kook intussen de diepgevroren asperges ongeveer 12 min. in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes van 2 cm. Bewaar 2 dl van het kookvocht.
-
Voeg de 2 dl kookvocht van de kreeften en de 2 dl kookvocht van de asperges samen en laat tot de helft inkoken (± 7 min.). Draai het vuur lager en voeg de room toe, met de tomatenpuree, de cognac, het citroensap, het basilicum, de paprika, peper en zout. Roer de saus goed om en bind met instantsausbinder.
-
Ondertussen snijdt u de kreeften doormidden. Maak het vlees los van het pantser en breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op elk bord. Schik er enkele kerstomaatjes en stukjes asperge rond en strooi er de garnalen over.
-
Overgiet de kreeft met wat saus, lepel ook wat saus over en tussen de groenten en plaats de borden ± 2 min. onder de grill. Bestrooi met peterselie en dien op met stokbrood.
-
Geef er de rest van de saus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de kreeften onder heet stromend water, zodat het ijs wegsmelt.
-
Snij de kerstomaatjes doormidden.
-
Laat de garnalen ontdooien en dep ze goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng 1 L water aan de kook in een grote pan, samen met de visbouillon, de soepgroenten, de cayennepeper en de zwarte peper. Laat 5 min. koken en leg er de kreeften in. Kook ze gedurende 10 min. op een zacht vuur. Haal de kreeften eruit en zeef het kookvocht tot u 2 dl hebt.
-
Kook intussen de diepgevroren asperges ongeveer 12 min. in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes van 2 cm. Bewaar 2 dl van het kookvocht.
-
Voeg de 2 dl kookvocht van de kreeften en de 2 dl kookvocht van de asperges samen en laat tot de helft inkoken (± 7 min.). Draai het vuur lager en voeg de room toe, met de tomatenpuree, de cognac, het citroensap, het basilicum, de paprika, peper en zout. Roer de saus goed om en bind met instantsausbinder.
-
Ondertussen snijdt u de kreeften doormidden. Maak het vlees los van het pantser en breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op elk bord. Schik er enkele kerstomaatjes en stukjes asperge rond en strooi er de garnalen over.
-
Overgiet de kreeft met wat saus, lepel ook wat saus over en tussen de groenten en plaats de borden ± 2 min. onder de grill. Bestrooi met peterselie en dien op met stokbrood.
-
Geef er de rest van de saus apart bij.