- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde ananas met exotische mousse van witte chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (10 min. + 30 min. marineren)
-
Doe de kokosmelk, de rum, de steranijs, de kaneel en de bruine suiker in een steelpannetje en breng tot net onder het kookpunt.
-
Snij de ananas in de lengte in 8 gelijke stukken. Overgiet met het kokos-rummengsel en laat minstens 1/2 u. marineren.
-
Schil intussen de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.
-
Laat de chocolade au bain-marie smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Scheid de eieren. Klop het eiwit met een snuifje zout stijf. Klop het eigeel met de witte suiker op tot een stevig beslag. Roer er de gesmolten chocolade en de mascarpone onder. Meng er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder. Voeg de mangostukjes toe.
-
Schil de pitahaya en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de ananas 3 à 5 min. aan elke kant goudbruin op een hete barbecue. Schil en snij het vruchtvlees in kleine driehoekjes.
-
Schik de ananas op een bord en lepel er de chocolademousse naast. Werk af met de blauwe bessen, de pitahaya en een ananaskers. Bestrooi met wat kokospoeder.
-
Afwerking:
-
Schik de ananas op een bord en lepel er de chocolademousse naast. Werk af met de blauwe bessen, de pitahaya en een ananaskers. Bestrooi met wat kokospoeder.
Liever lactosevrij? Vervang de mascarpone door een lactosevrije variant. De witte chocolade kan u vervangen door 3 eetl. vloeibare honing. Voor de kids Prik afwisselend een stukje ananas en een marshmallow op een brochettestokje. Bak op de barbecue en serveer met het exotische fruit, of gewoon uit het vuistje met de chocolademousse als dip.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (10 min. + 30 min. marineren)
-
Doe de kokosmelk, de rum, de steranijs, de kaneel en de bruine suiker in een steelpannetje en breng tot net onder het kookpunt.
-
Snij de ananas in de lengte in 8 gelijke stukken. Overgiet met het kokos-rummengsel en laat minstens 1/2 u. marineren.
-
Schil intussen de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.
-
Laat de chocolade au bain-marie smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Scheid de eieren. Klop het eiwit met een snuifje zout stijf. Klop het eigeel met de witte suiker op tot een stevig beslag. Roer er de gesmolten chocolade en de mascarpone onder. Meng er voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder. Voeg de mangostukjes toe.
-
Schil de pitahaya en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de ananas 3 à 5 min. aan elke kant goudbruin op een hete barbecue. Schil en snij het vruchtvlees in kleine driehoekjes.
-
Schik de ananas op een bord en lepel er de chocolademousse naast. Werk af met de blauwe bessen, de pitahaya en een ananaskers. Bestrooi met wat kokospoeder.
-
Afwerking:
-
Schik de ananas op een bord en lepel er de chocolademousse naast. Werk af met de blauwe bessen, de pitahaya en een ananaskers. Bestrooi met wat kokospoeder.
Liever lactosevrij? Vervang de mascarpone door een lactosevrije variant. De witte chocolade kan u vervangen door 3 eetl. vloeibare honing. Voor de kids Prik afwisselend een stukje ananas en een marshmallow op een brochettestokje. Bak op de barbecue en serveer met het exotische fruit, of gewoon uit het vuistje met de chocolademousse als dip.