Kalkoengebraad met notenkorstje, spruiten en aardappelgratin
Kalkoengebraad met notenkorstje, spruiten en aardappelgratin

Kalkoengebraad met notenkorstje, spruiten en aardappelgratin

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Energie 3301 kj
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 21.8 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 8.4 g
Vezel 15.2 g
Eiwit 80 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  3. Leg het kalkoengebraad in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Hak intussen de noten fijn en meng met de helft van de boter.

  5. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout en strijk er de notenboter over uit. Zet opnieuw ± 1 u. in de oven

  6. Zet de diepgevroren aardappelgratins op een bakplaat en bak 30 min. mee in de oven met het gebraad.

  7. Snij intussen de spruiten in 4, snipper de sjalot fijn en scheur de oesterzwammen in reepjes.

  8. Smelt de rest van de boter in een kookpot en roerbak de spruiten, de sjalot en de oesterzwammen 5 min. Overgiet met de room, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  3. Leg het kalkoengebraad in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Hak intussen de noten fijn en meng met de helft van de boter.

  5. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout en strijk er de notenboter over uit. Zet opnieuw ± 1 u. in de oven

  6. Zet de diepgevroren aardappelgratins op een bakplaat en bak 30 min. mee in de oven met het gebraad.

  7. Snij intussen de spruiten in 4, snipper de sjalot fijn en scheur de oesterzwammen in reepjes.

  8. Smelt de rest van de boter in een kookpot en roerbak de spruiten, de sjalot en de oesterzwammen 5 min. Overgiet met de room, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 789 kcal
Energie 3301 kj
Vet 37.6 g
Verzadigd vet 21.8 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 8.4 g
Vezel 15.2 g
Eiwit 80 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cellier du Pont d'Arc Marselan I.G.P. Ardèche Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal