- Bewaar

- Bewaar
Kalkoengebraad met notenkorstje, spruiten en aardappelgratin
Onze drankensuggesties
Wijn Cellier du Pont d'Arc Marselan I.G.P. Ardèche Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 20 min.
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Leg het kalkoengebraad in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de noten fijn en meng met de helft van de boter.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout en strijk er de notenboter over uit. Zet opnieuw ± 1 u. in de oven
-
Zet de diepgevroren aardappelgratins op een bakplaat en bak 30 min. mee in de oven met het gebraad.
-
Snij intussen de spruiten in 4, snipper de sjalot fijn en scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot en roerbak de spruiten, de sjalot en de oesterzwammen 5 min. Overgiet met de room, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder garen.
Onze drankensuggesties
Wijn Cellier du Pont d'Arc Marselan I.G.P. Ardèche Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
1 u. 20 min.
-
Verwarm de oven voor op 225 °C.
-
Leg het kalkoengebraad in een ovenschaal en bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Hak intussen de noten fijn en meng met de helft van de boter.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C. Kruid het kalkoengebraad met peper en zout en strijk er de notenboter over uit. Zet opnieuw ± 1 u. in de oven
-
Zet de diepgevroren aardappelgratins op een bakplaat en bak 30 min. mee in de oven met het gebraad.
-
Snij intussen de spruiten in 4, snipper de sjalot fijn en scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Smelt de rest van de boter in een kookpot en roerbak de spruiten, de sjalot en de oesterzwammen 5 min. Overgiet met de room, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. verder garen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Cellier du Pont d'Arc Marselan I.G.P. Ardèche Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier