Kalkoenenhaasje in kerrie met gevuld appeltje
Kalkoenenhaasje in kerrie met gevuld appeltje

Kalkoenenhaasje in kerrie met gevuld appeltje

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 52 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de sjalotten in reepjes.

  4. Snij de kalkoenenhaasjes in kleinere porties voor een mooiere presentatie.

  5. Laat de rozijntjes en de in heel kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen enkele uren weken in de sherry. Laat daarna uitlekken en hou de sherry bij.

  6. Bereiding:
  7. (15 min., mag enkele uren of de dag vooraf)

  8. Verhit de olie in een braadpan en kleur de kalkoenenhaasjes goudbruin aan beide zijden. Laat de sjalot-reepjes meebakken.

  9. Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel. Giet de sherry in de pan bij de sjalotreepjes.

  10. Giet 1,5 dl lichte room in de pan en doe er het verkruimelde blokje kippenbouillon bij, de kerrie en de saffraandraadjes. Laat al roerend even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Giet de saus over het vlees in de ovenschotel en zet koel weg.

  12. Snij een hoedje van de appels (laat het steeltje eraan), haal er het klokhuis uit en hol nog wat meer uit. Schik in een ovenschotel en besprenkel goed met citroensap. Vul de appel met de rozijntjes en de abrikozen. Leg er een klontje boter op en bedek met het hoedje. Dek goed af en zet koel weg.

  13. De dag zelf (25 min. in de oven)
  14. Schuif de appels in de oven en laat 20 à 25 min. bakken op 200 °C (niet afdekken).

  15. Schuif dan ook de schotel met vlees afgedekt bij in de oven, zodat het 15 à 20 min. kan bakken (25 min. als de kalkoenenhaasjes redelijk dik zijn).

  16. Afwerking:
  17. Dien op met kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de sjalotten in reepjes.

  4. Snij de kalkoenenhaasjes in kleinere porties voor een mooiere presentatie.

  5. Laat de rozijntjes en de in heel kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen enkele uren weken in de sherry. Laat daarna uitlekken en hou de sherry bij.

  6. Bereiding:
  7. (15 min., mag enkele uren of de dag vooraf)

  8. Verhit de olie in een braadpan en kleur de kalkoenenhaasjes goudbruin aan beide zijden. Laat de sjalot-reepjes meebakken.

  9. Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel. Giet de sherry in de pan bij de sjalotreepjes.

  10. Giet 1,5 dl lichte room in de pan en doe er het verkruimelde blokje kippenbouillon bij, de kerrie en de saffraandraadjes. Laat al roerend even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  11. Giet de saus over het vlees in de ovenschotel en zet koel weg.

  12. Snij een hoedje van de appels (laat het steeltje eraan), haal er het klokhuis uit en hol nog wat meer uit. Schik in een ovenschotel en besprenkel goed met citroensap. Vul de appel met de rozijntjes en de abrikozen. Leg er een klontje boter op en bedek met het hoedje. Dek goed af en zet koel weg.

  13. De dag zelf (25 min. in de oven)
  14. Schuif de appels in de oven en laat 20 à 25 min. bakken op 200 °C (niet afdekken).

  15. Schuif dan ook de schotel met vlees afgedekt bij in de oven, zodat het 15 à 20 min. kan bakken (25 min. als de kalkoenenhaasjes redelijk dik zijn).

  16. Afwerking:
  17. Dien op met kroketjes of hertoginnenaardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 19.1 g
Koolhydraat 33.8 g
Eiwit 52 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Droge en wat nerveuze witte wijn met heerlijk boeket van vers citrusfruit. Zijn smaak is krachtig, licht romig en zeer verfrissend. Wijn Hardys Chardonnay-Semillon Australië Stralende droge witte wijn uit Zuidoost-Australië, met een boeket van exotische vruchten en een fruitige smaak. Heel lekker.

Bekijk het recept digitaal