Krokant kalkoenenfilet met chutney
Krokant kalkoenenfilet met chutney

Krokant kalkoenenfilet met chutney

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 802 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 92.6 g
Eiwit 63.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. De chutney kan u enkele dagen vooraf maken. Snij het fruit en de ui fijn. Doe samen met de suiker, het citroensap, de ciderazijn, de cayennepeper en de nootmuskaat in een kookpot. Laat 15 min. zachtjes sudderen. Plet de studentenhaver en voeg toe. Laat zonder deksel nog 5 min. sudderen.

  4. Laat diepvriesvlees ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Schik het kalkoenengebraad in een ovenschotel en leg er 2 eetl. boter op. Kruid met peper en zout.

  7. Schuif in een op 250 °C voorverwarmde oven en laat 15 min. braden.

  8. Verlaag dan de temperatuur tot 190 °C en laat nog 30 min. verder braden.

  9. Meng de honing met de tijm en de sherry (of porto). Verdeel dit mengsel over het gebraad. Dek af (met aluminiumfolie) en laat nog 15 min. verder braden.

  10. Haal het gebraad uit de schotel en hou warm. Giet de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet door een zeef in een pan, breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met kroketjes of aardappelsparretjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. De chutney kan u enkele dagen vooraf maken. Snij het fruit en de ui fijn. Doe samen met de suiker, het citroensap, de ciderazijn, de cayennepeper en de nootmuskaat in een kookpot. Laat 15 min. zachtjes sudderen. Plet de studentenhaver en voeg toe. Laat zonder deksel nog 5 min. sudderen.

  4. Laat diepvriesvlees ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Schik het kalkoenengebraad in een ovenschotel en leg er 2 eetl. boter op. Kruid met peper en zout.

  7. Schuif in een op 250 °C voorverwarmde oven en laat 15 min. braden.

  8. Verlaag dan de temperatuur tot 190 °C en laat nog 30 min. verder braden.

  9. Meng de honing met de tijm en de sherry (of porto). Verdeel dit mengsel over het gebraad. Dek af (met aluminiumfolie) en laat nog 15 min. verder braden.

  10. Haal het gebraad uit de schotel en hou warm. Giet de kippenbouillon in de schotel en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet door een zeef in een pan, breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien op met kroketjes of aardappelsparretjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 802 kcal
Vet 18.4 g
Koolhydraat 92.6 g
Eiwit 63.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Montauriol A.C. Côtes du Frontonnais Heel mooie rode wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. De intense kleur herbergt een soepele, fruitige wijn met een zeer aangenaam boeket.

Bekijk het recept digitaal