Mandarijnstoofpotje van kalkoen
Mandarijnstoofpotje van kalkoen

Mandarijnstoofpotje van kalkoen

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 867 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 68.4 g
Eiwit 59.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kalkoenenhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in 2.

  4. Verdeel 2 mandarijnen in plakjes en pers de andere 6 mandarijnen.

  5. Meng het mandarijnensap met het limoensap, de honing en de rum. Prik met een vork enkele keren in de kalkoenenhaasjes en laat ze 2 u marineren in het mandarijnenmengsel, in de koelkast.

  6. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes.

  7. Verwijder de harde steeltjes van de oesterzwammen en scheur in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking).

  10. Dep de kalkoenenhaasjes droog (hou de marinade apart) en bak ze goudbruin in 2 eetl. olijfolie. Haal ze uit de pan.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg de look, de oesterzwammen en kastanjechampignons toe. Bak al roerend gedurende 3 min.

  12. Voeg de mandarijnenmarinade en de kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout, dek af en laat 3 min. zachtjes sudderen.

  13. Voeg ook de kalkoenenhaasjes toe en laat 5 à 6 min. sudderen.

  14. Voeg de room en koriander toe en laat nog 1 min. sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kalkoenenhaasjes over de borden. Dien op met de wilde rijst en werk af met een plakje mandarijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de kalkoenenhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep droog en snij in 2.

  4. Verdeel 2 mandarijnen in plakjes en pers de andere 6 mandarijnen.

  5. Meng het mandarijnensap met het limoensap, de honing en de rum. Prik met een vork enkele keren in de kalkoenenhaasjes en laat ze 2 u marineren in het mandarijnenmengsel, in de koelkast.

  6. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes.

  7. Verwijder de harde steeltjes van de oesterzwammen en scheur in stukken.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking).

  10. Dep de kalkoenenhaasjes droog (hou de marinade apart) en bak ze goudbruin in 2 eetl. olijfolie. Haal ze uit de pan.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en voeg de look, de oesterzwammen en kastanjechampignons toe. Bak al roerend gedurende 3 min.

  12. Voeg de mandarijnenmarinade en de kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout, dek af en laat 3 min. zachtjes sudderen.

  13. Voeg ook de kalkoenenhaasjes toe en laat 5 à 6 min. sudderen.

  14. Voeg de room en koriander toe en laat nog 1 min. sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kalkoenenhaasjes over de borden. Dien op met de wilde rijst en werk af met een plakje mandarijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 867 kcal
Vet 27.2 g
Koolhydraat 68.4 g
Eiwit 59.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Michel Torino Tannat Argentinië Diepgekleurde rode wijn van de donkere tannatdruif. Bezit aroma's van zwart fruit en zoethout. Deze smaakvolle, krachtige wijn is jong al heel lekker. Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika Pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif die kruidige (kruidnagel), fruitige en krachtige wijnen geeft.

Bekijk het recept digitaal