Kalkoenfilet met Cambozola
Kalkoenfilet met Cambozola

Kalkoenfilet met Cambozola

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 59.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Schik de kalkoenfilet in een ovenschotel en leg er enkele stukjes boter op. Kruid met peper en zout. Schuif het in een voorverwarmde oven (250 °C) en laat het gedurende 15 min. kleuren.

  4. Bestrijk daarna de bovenkant met 1 eetl. mosterd. Bedruip met wat braadvocht en een scheutje kippenbouillon. Dek het gebraad af en laat het verder braden op 190 °C gedurende 45 min. Bedruip tussendoor af en toe met nog wat braadvocht en wat kippenbouillon.

  5. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de in vieren gesneden champignons toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat zonder deksel gedurende ± 5 min. stoven. Roer geregeld om.

  6. Als de kalkoenfilet gaar is, legt u er de in schijfjes gesneden en ontkorste Château d'Arville bovenop. Laat gedurende ± 10 min. smelten in de uitgeschakelde oven.

  7. Haal dan de kalkoenfilet uit de schotel en hou het warm; maak de braadresten los met de rest van de kippenbouillon en giet dat bij de champignons. Voeg het halve bouillonblokje toe en breng even aan de kook. Indien nodig voegt u een beetje sausbinder toe.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad in sneden en geef de saus er apart bij. Serveer met kroketten en een frisse sla.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Schik de kalkoenfilet in een ovenschotel en leg er enkele stukjes boter op. Kruid met peper en zout. Schuif het in een voorverwarmde oven (250 °C) en laat het gedurende 15 min. kleuren.

  4. Bestrijk daarna de bovenkant met 1 eetl. mosterd. Bedruip met wat braadvocht en een scheutje kippenbouillon. Dek het gebraad af en laat het verder braden op 190 °C gedurende 45 min. Bedruip tussendoor af en toe met nog wat braadvocht en wat kippenbouillon.

  5. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de in vieren gesneden champignons toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat zonder deksel gedurende ± 5 min. stoven. Roer geregeld om.

  6. Als de kalkoenfilet gaar is, legt u er de in schijfjes gesneden en ontkorste Château d'Arville bovenop. Laat gedurende ± 10 min. smelten in de uitgeschakelde oven.

  7. Haal dan de kalkoenfilet uit de schotel en hou het warm; maak de braadresten los met de rest van de kippenbouillon en giet dat bij de champignons. Voeg het halve bouillonblokje toe en breng even aan de kook. Indien nodig voegt u een beetje sausbinder toe.

  8. Afwerking:
  9. Snij het gebraad in sneden en geef de saus er apart bij. Serveer met kroketten en een frisse sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 30.8 g
Koolhydraat 3.5 g
Eiwit 59.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côte de Beaune -Villages A.C. Albert Bichot Wijn Deze mooie rode bourgogne is gemaakt van 100 % pinot noir, en dat merkt u aan zijn grote aromatische kracht. Hij heeft een soepele en volle smaak. Wijn Le Fort du Bois A.C. Saint-Emilion Wijn Heel mooie saint-émilion die onmiddellijk aanspreekt met zijn fijn en fruitig boeket en zijn volle, vlezige smaak.

Bekijk het recept digitaal