Waterzooi van kalkoenfilet en spinazie
Waterzooi van kalkoenfilet en spinazie

Waterzooi van kalkoenfilet en spinazie

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 43.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de verse tomaten en snij ze in blokjes.

  3. Snij de champignons in 2 of in 4, volgens de grootte.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1,5 L water aan de kook in een kookpot, samen met het blokje kippenbouillon. Leg er de (diepgevroren) kalkoenfilets in en laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verwarm intussen de boter in een kookpot en stoof de gesneden champignons 2 min. al roerend.

  7. Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat op een matig vuur verder stoven. Roer af en toe om.

  8. Giet 3/4 L kookvocht van de kalkoenensneden bij de spinazie en de champignons en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en neem van het vuur.

  9. Roer de eidooier onder de gecondenseerde melk en meng onder de spinaziebereiding. Werk af met de (diepgevroren) tomatenblokjes en kruid naar smaak met nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kalkoen over diepe borden en lepel er de spinaziebereiding over. Dien op met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontpit de verse tomaten en snij ze in blokjes.

  3. Snij de champignons in 2 of in 4, volgens de grootte.

  4. Bereiding:
  5. Breng 1,5 L water aan de kook in een kookpot, samen met het blokje kippenbouillon. Leg er de (diepgevroren) kalkoenfilets in en laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Verwarm intussen de boter in een kookpot en stoof de gesneden champignons 2 min. al roerend.

  7. Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat op een matig vuur verder stoven. Roer af en toe om.

  8. Giet 3/4 L kookvocht van de kalkoenensneden bij de spinazie en de champignons en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en neem van het vuur.

  9. Roer de eidooier onder de gecondenseerde melk en meng onder de spinaziebereiding. Werk af met de (diepgevroren) tomatenblokjes en kruid naar smaak met nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kalkoen over diepe borden en lepel er de spinaziebereiding over. Dien op met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 338 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 8.9 g
Eiwit 43.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal