- Bewaar

- Bewaar
Waterzooi van kalkoenfilet en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontpit de verse tomaten en snij ze in blokjes.
-
Snij de champignons in 2 of in 4, volgens de grootte.
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water aan de kook in een kookpot, samen met het blokje kippenbouillon. Leg er de (diepgevroren) kalkoenfilets in en laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwarm intussen de boter in een kookpot en stoof de gesneden champignons 2 min. al roerend.
-
Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat op een matig vuur verder stoven. Roer af en toe om.
-
Giet 3/4 L kookvocht van de kalkoenensneden bij de spinazie en de champignons en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en neem van het vuur.
-
Roer de eidooier onder de gecondenseerde melk en meng onder de spinaziebereiding. Werk af met de (diepgevroren) tomatenblokjes en kruid naar smaak met nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalkoen over diepe borden en lepel er de spinaziebereiding over. Dien op met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontpit de verse tomaten en snij ze in blokjes.
-
Snij de champignons in 2 of in 4, volgens de grootte.
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water aan de kook in een kookpot, samen met het blokje kippenbouillon. Leg er de (diepgevroren) kalkoenfilets in en laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Verwarm intussen de boter in een kookpot en stoof de gesneden champignons 2 min. al roerend.
-
Doe er de diepgevroren spinazie bij en laat op een matig vuur verder stoven. Roer af en toe om.
-
Giet 3/4 L kookvocht van de kalkoenensneden bij de spinazie en de champignons en breng aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en neem van het vuur.
-
Roer de eidooier onder de gecondenseerde melk en meng onder de spinaziebereiding. Werk af met de (diepgevroren) tomatenblokjes en kruid naar smaak met nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalkoen over diepe borden en lepel er de spinaziebereiding over. Dien op met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Grand Cru Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny