Limoenbiscuit met passievrucht
Limoenbiscuit met passievrucht

Limoenbiscuit met passievrucht

1 u. 5 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 376 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 38 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor het biscuitdeeg
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en roer er al kloppend de suiker onder tot u een glanzende massa krijgt.

  5. Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit. Schep voorzichtig onder de eiwitten.

  6. Meng 100 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eimengsel. Schep voorzichtig om.

  7. Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.

  9. Voor de vulling
  10. Pers de limoenen. Breng het sap samen met de suiker aan de kook in een steelpannetje. Laat de suiker volledig smelten en laat daarna nog 2 min. goed doorkoken. Neem de limoensiroop van het vuur en laat volledig afkoelen.

  11. Meng de verse kaas met de afgekoelde limoensiroop.

  12. Voor de topping
  13. Klop de zure room samen met de suiker en de vanillesuiker op met de kloppers van de mixer.

  14. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.

  15. Afwerking:
  16. Besmeer de onderste biscuithelft met het versekaasmengsel. Leg er de bovenste biscuithelft op en druk een beetje aan.

  17. Besmeer de bovenkant en de zijkanten van de biscuit met de zure room.

  18. Bestrooi met de gemalen kokosnoot en verdeel er het vruchtvlees van de passievruchten over.

Tip

Het geheim van een luchtige biscuit: - Klop de eiwitten op tot een stevig schuim. Schep de andere ingrediënten er voorzichtig onder, zodat er zoveel mogelijk lucht in het deeg blijft. - Zet de taart voorzichtig in de voorverwarmde oven en sluit de ovendeur zachtjes. Open de oven niet voor het einde van de baktijd, want de biscuit zou dan in het midden kunnen inzakken.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor het biscuitdeeg
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  4. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en roer er al kloppend de suiker onder tot u een glanzende massa krijgt.

  5. Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit. Schep voorzichtig onder de eiwitten.

  6. Meng 100 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eimengsel. Schep voorzichtig om.

  7. Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.

  9. Voor de vulling
  10. Pers de limoenen. Breng het sap samen met de suiker aan de kook in een steelpannetje. Laat de suiker volledig smelten en laat daarna nog 2 min. goed doorkoken. Neem de limoensiroop van het vuur en laat volledig afkoelen.

  11. Meng de verse kaas met de afgekoelde limoensiroop.

  12. Voor de topping
  13. Klop de zure room samen met de suiker en de vanillesuiker op met de kloppers van de mixer.

  14. Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.

  15. Afwerking:
  16. Besmeer de onderste biscuithelft met het versekaasmengsel. Leg er de bovenste biscuithelft op en druk een beetje aan.

  17. Besmeer de bovenkant en de zijkanten van de biscuit met de zure room.

  18. Bestrooi met de gemalen kokosnoot en verdeel er het vruchtvlees van de passievruchten over.

Tip

Het geheim van een luchtige biscuit: - Klop de eiwitten op tot een stevig schuim. Schep de andere ingrediënten er voorzichtig onder, zodat er zoveel mogelijk lucht in het deeg blijft. - Zet de taart voorzichtig in de voorverwarmde oven en sluit de ovendeur zachtjes. Open de oven niet voor het einde van de baktijd, want de biscuit zou dan in het midden kunnen inzakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 376 kcal
Vet 18.3 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 38 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 6.2 g
Zout 0.5 g

Bekijk het recept digitaal