- Bewaar

- Bewaar
Limoenbiscuit met passievrucht
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en roer er al kloppend de suiker onder tot u een glanzende massa krijgt.
-
Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit. Schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Meng 100 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eimengsel. Schep voorzichtig om.
-
Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
-
Voor de vulling
-
Pers de limoenen. Breng het sap samen met de suiker aan de kook in een steelpannetje. Laat de suiker volledig smelten en laat daarna nog 2 min. goed doorkoken. Neem de limoensiroop van het vuur en laat volledig afkoelen.
-
Meng de verse kaas met de afgekoelde limoensiroop.
-
Voor de topping
-
Klop de zure room samen met de suiker en de vanillesuiker op met de kloppers van de mixer.
-
Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.
-
Afwerking:
-
Besmeer de onderste biscuithelft met het versekaasmengsel. Leg er de bovenste biscuithelft op en druk een beetje aan.
-
Besmeer de bovenkant en de zijkanten van de biscuit met de zure room.
-
Bestrooi met de gemalen kokosnoot en verdeel er het vruchtvlees van de passievruchten over.
Het geheim van een luchtige biscuit: - Klop de eiwitten op tot een stevig schuim. Schep de andere ingrediënten er voorzichtig onder, zodat er zoveel mogelijk lucht in het deeg blijft. - Zet de taart voorzichtig in de voorverwarmde oven en sluit de ovendeur zachtjes. Open de oven niet voor het einde van de baktijd, want de biscuit zou dan in het midden kunnen inzakken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Voor het biscuitdeeg
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en roer er al kloppend de suiker onder tot u een glanzende massa krijgt.
-
Roer de eidooiers los met een beetje opgeklopt eiwit. Schep voorzichtig onder de eiwitten.
-
Meng 100 g bloem met het bakpoeder en zeef boven het eimengsel. Schep voorzichtig om.
-
Beboter een springvorm (Ø 24 cm) en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de springvorm en bak 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de biscuit uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster. Snij daarna de biscuit horizontaal doormidden in 2 gelijke helften.
-
Voor de vulling
-
Pers de limoenen. Breng het sap samen met de suiker aan de kook in een steelpannetje. Laat de suiker volledig smelten en laat daarna nog 2 min. goed doorkoken. Neem de limoensiroop van het vuur en laat volledig afkoelen.
-
Meng de verse kaas met de afgekoelde limoensiroop.
-
Voor de topping
-
Klop de zure room samen met de suiker en de vanillesuiker op met de kloppers van de mixer.
-
Halveer de passievruchten en lepel er het vruchtvlees uit.
-
Afwerking:
-
Besmeer de onderste biscuithelft met het versekaasmengsel. Leg er de bovenste biscuithelft op en druk een beetje aan.
-
Besmeer de bovenkant en de zijkanten van de biscuit met de zure room.
-
Bestrooi met de gemalen kokosnoot en verdeel er het vruchtvlees van de passievruchten over.
Het geheim van een luchtige biscuit: - Klop de eiwitten op tot een stevig schuim. Schep de andere ingrediënten er voorzichtig onder, zodat er zoveel mogelijk lucht in het deeg blijft. - Zet de taart voorzichtig in de voorverwarmde oven en sluit de ovendeur zachtjes. Open de oven niet voor het einde van de baktijd, want de biscuit zou dan in het midden kunnen inzakken.