Sint-jakobsnoten met appel en pens, aardpeercrème en rode biet

Sint-jakobsnoten met appel en pens, aardpeercrème en rode biet

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 28.9 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Was de ongeschilde bieten en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ± 2 uur. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Schil intussen de aardperen en snij in kleine stukjes.

  5. Snij de witte pens in 8 plakjes van ± 2 cm.

  6. Steek 4 schijfjes van ± 2 cm uit een appelhelft en snij in 4 tot 8 schijfjes met een diameter gelijk aan die van een sint-jakobsnoot. Snij de overgebleven ongeschilde appelen in staafjes en besprenkel met citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Breng de melk aan de kook in een steelpan en kook de aardperen 15 à 20 min. Laat uitlekken en meng met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Schil de bieten. Snij 2 rode bieten in halvemaantjes. Maak van de rest van de bieten een bietencoulis: mix met de honing en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Bestrijk de rode biet halvemaantjes met de rodebietencoulis.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de plakjes witte pens en de appelschijfjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Versier de borden met een wat rodebietencoulis en een lepel aardpeercrème. Schik de rode biet halvemaantjes, de plakjes appel en pens en de sint-jakobsnoten op de borden. Werk af met wat appelstaafjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Was de ongeschilde bieten en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ± 2 uur. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Schil intussen de aardperen en snij in kleine stukjes.

  5. Snij de witte pens in 8 plakjes van ± 2 cm.

  6. Steek 4 schijfjes van ± 2 cm uit een appelhelft en snij in 4 tot 8 schijfjes met een diameter gelijk aan die van een sint-jakobsnoot. Snij de overgebleven ongeschilde appelen in staafjes en besprenkel met citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Breng de melk aan de kook in een steelpan en kook de aardperen 15 à 20 min. Laat uitlekken en meng met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Schil de bieten. Snij 2 rode bieten in halvemaantjes. Maak van de rest van de bieten een bietencoulis: mix met de honing en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Bestrijk de rode biet halvemaantjes met de rodebietencoulis.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de plakjes witte pens en de appelschijfjes goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Versier de borden met een wat rodebietencoulis en een lepel aardpeercrème. Schik de rode biet halvemaantjes, de plakjes appel en pens en de sint-jakobsnoten op de borden. Werk af met wat appelstaafjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 55.9 g
Suiker 28.9 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal