- Bewaar
- Bewaar
Sint-jakobsnoten met appel en pens, aardpeercrème en rode biet
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Was de ongeschilde bieten en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ± 2 uur. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Schil intussen de aardperen en snij in kleine stukjes.
-
Snij de witte pens in 8 plakjes van ± 2 cm.
-
Steek 4 schijfjes van ± 2 cm uit een appelhelft en snij in 4 tot 8 schijfjes met een diameter gelijk aan die van een sint-jakobsnoot. Snij de overgebleven ongeschilde appelen in staafjes en besprenkel met citroensap.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook in een steelpan en kook de aardperen 15 à 20 min. Laat uitlekken en meng met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Schil de bieten. Snij 2 rode bieten in halvemaantjes. Maak van de rest van de bieten een bietencoulis: mix met de honing en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Bestrijk de rode biet halvemaantjes met de rodebietencoulis.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de plakjes witte pens en de appelschijfjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden met een wat rodebietencoulis en een lepel aardpeercrème. Schik de rode biet halvemaantjes, de plakjes appel en pens en de sint-jakobsnoten op de borden. Werk af met wat appelstaafjes.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Was de ongeschilde bieten en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet ± 2 uur. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Schil intussen de aardperen en snij in kleine stukjes.
-
Snij de witte pens in 8 plakjes van ± 2 cm.
-
Steek 4 schijfjes van ± 2 cm uit een appelhelft en snij in 4 tot 8 schijfjes met een diameter gelijk aan die van een sint-jakobsnoot. Snij de overgebleven ongeschilde appelen in staafjes en besprenkel met citroensap.
-
Bereiding:
-
Breng de melk aan de kook in een steelpan en kook de aardperen 15 à 20 min. Laat uitlekken en meng met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Schil de bieten. Snij 2 rode bieten in halvemaantjes. Maak van de rest van de bieten een bietencoulis: mix met de honing en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Bestrijk de rode biet halvemaantjes met de rodebietencoulis.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de plakjes witte pens en de appelschijfjes goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een andere pan en bak de sint-jakobsnoten 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Versier de borden met een wat rodebietencoulis en een lepel aardpeercrème. Schik de rode biet halvemaantjes, de plakjes appel en pens en de sint-jakobsnoten op de borden. Werk af met wat appelstaafjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand